Managed hosting door True

IT-bedrijven voorzien groei omzet en aantal banen

 

IT-bedrijven zijn vol vertrouwen aan dit jaar begonnen. Dat blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde onderzoek dat Eurocom Worldwide heeft uitgevoerd in samenwerking met haar lokale netwerk partners. EMG is de Nederlandse partner van het netwerk.

Het onderzoek is uitgevoerd onder senior management in 232 internationale IT-bedrijven in 30 landen, waaronder Nederland. De resultaten laten zien dat het vertrouwen groot is onder een aanzienlijke meerderheid van de ondervraagden. 84 procent verwacht dit jaar een verhoging van de omzet. Daarnaast verwacht 44 procent een toename van het aantal banen, terwijl 52 procent verwacht dat het aantal banen op zijn minst gelijk zal blijven. Slechts 4 procent voorziet gedwongen ontslagen.

Geen enkele respondent heeft minder vertrouwen in dit jaar dan zij hadden in het vorige jaar. In tegendeel: 40 procent heeft meer vertrouwen in 2005 dan zij hadden in 2004, en 60 procent heeft evenveel vertrouwen in dit jaar als in vorig jaar.

‘Uit het onderzoek kun je opmaken dat het herstel in de IT-industrie nu echt aan het doorzetten is,’ zegt Cora Zaaijer van EMG, de Nederlandse partner van Eurocom Worldwide. ‘We zullen natuurlijk niet snel weer op het niveau terugkomen van de dot.com boom, maar dit is een opkikker. Al met al wijst het onderzoek op een langdurig herstel van de industrie. De resultaten bevestigen een positieve trend die wij al zagen in ons onderzoek vorig jaar, namelijk dat velen herstel voorzagen vanaf het derde kwartaal van 2004.’

86 procent heeft het gevoel dat het herstel ingezet heeft, maar één op de tien (11 procent) wacht nog steeds op het herstel in de IT-sector.

Het Eurocom Worldwide onderzoek laat ook een verdergaande trend zien in de verplaatsing van IT-productie banen vanuit de Westerse economieën naar China, India en Centraal en Oost Europa. 43 procent van de respondenten gaat ervan uit dat China de komende drie jaar de grootste groei zal zien in het aantal IT productiebanen, gevolgd door India (24 procent) en Oost Europa (17 procent).

29 procent van het senior IT-management denkt dat de verkiezing van John Kerry beter was geweest voor de wereldwijde economische ontwikkeling. 12 procent gaat ervan uit dat de herverkiezing van Bush tot betere economische resultaten kan leiden, maar het grootste gedeelte (60 procent) zei dat het verkiezingsresultaat geen effect heeft op de vooruitzichten van de IT-sector.

232 CEO’s en managers uit de IT-sector uit 30 landen deden mee aan dit onderzoek. Het onderzoekswerk werd afgerond in februari 2005.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/487081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.