Managed hosting door True

E.Novation komt in handen van 'zuster' Vanad

 

Vanad Group heeft zijn belang in E.Novation van bijna 30 naar 95 procent uitgebreid en daarmee een meerderheid van de aandelen in bezit gekregen. Beide ict-dienstverleners uit Capelle aan den IJssel zijn in handen van de familie Nederlof. Door de banden tussen de twee bedrijven strakker aan te halen wil de Vanad Group een sterkere internationale organisatie neerzetten met een focus op klantenservice, it en advisering. Met E.Novation erbij verdubbelt de Vanad Group de omzet naar ruim 36 miljoen euro. Er werken in totaal zo’n 1200 medewerkers in Europa en China.

Hoewel beide bedrijven op geheel eigen wijze zijn uitgebouwd en gegroeid, is het moment rijp om nader tot elkaar te komen. Er ontstaat een familiebedrijf dat zijn krachten bundelt met specialismen op het gebied van it, advisering en klantenservice, aldus Vanad en E.Novation. De ambitie is vooral om internationaal verder te groeien. De E.Novation-kantoren in Londen (Engeland) en Chengdu (China) vormen daarvoor de uitvalsbases. Verder staan er initiatieven op stapel om cloudoplossingen naar Europa halen.  

E.Novation en Vanad Group

E.Novation is als it-specialist op het gebied van communicatie en data-integratie al 29 jaar actief in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en China. Er werken 180 man bij de ict-dienstverlener. Algemeen directeur is Jean Nederlof. E.Novation richt zich vooral op de sectoren gezondheidszorg, overheid en transport & logistiek.

Vanad Group, waar Arthur Nederlof de scepter zwaait, is in 2005 opgericht. De groep, waar zo'n duizend man werken, bestaat uit verschillende divisies die actief zijn op het gebied van klantenservice en technologie. In de Benelux biedt het onderdeel Vanad Contact Centers diensten op het gebied van klantenservice; daarbuiten gebeurt dat onder de naam Babylon. Het onderdeel Vanad Laboratories ontwikkelt voor deze onderdelen de callcentertechnologie en biedt deze ook op de markt aan.

Verder is in Zeist het bedrijf Tangelo Software actief, een leverancier van software voor het publiceren van content over meerdere kanalen. In China is Vanad Group actief met het bedrijf Sopho, dat al zo'n dertig jaar telecomoplossingen levert.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4754474). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.