Managed hosting door True

Investeerders halen BMC van de beurs

 

BMC Software wordt overgenomen door een investeringsgroep, bestaande uit Bain Capital, Golden Gate Capital met GIC Special Investments en Insight Venture Partners. De groep biedt 46,26 dollar per uitstaand aandeel, wat neerkomt op een totaal overnamebod van zo'n 6,9 miljard dollar. De leverancier van beheersoftware verwacht door het verlaten van de beurs meer vrijheid en tijd te krijgen in het doorvoeren van veranderingen.

Bij de transactie zijn de banken Credit Suisse, RBC Capital Markets en Barclays voor de noodzakelijke kredietverlening betrokken. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders van BMC en de beurs- en handelsautoriteiten.  

BMC levert beheeroplossingen voor datacenters, netwerken en applicatiebeheer. Het bedrijf is naast IBM, CA Technologies en HP een van de grote vier op het gebied van systeembeheersoftware. BMC haalt nog veel inkomsten uit de mainframemarkt, maar dreigt achter te raken op het gebied van nieuwe technologie, zoals websoftware en mobiele apps.

De activistische aandeelhouder Elliott Management, dat nu nog 9,6 procent van de BMC aandelen bezit, voerde vorig jaar al de druk op met zijn roep om verandering. Het softwarebedrijf knoopte gesprekken aan met verschillende investeerders om overgenomen te worden en van de druk van de Nasdaq verlost te raken. Topman Bob Beauchamp zegt nu dat een toekomst als privaat bedrijf meer biedt om een nieuwe, strategische koers in te slaan.

Jaarcijfers

Het softwarebedrijf maakte ook de jaarcijfers bekend over het gebroken boekjaar 2013, eindigend op 30 september 2012. De omzet kwam uit op 2,20 miljard dollar, een stijging van 1,4 procent ten opzichte van de 2,17 miljard in het boekjaar 2012. De nettowinst zakte met 17,5 procent van 401 miljoen naar 331 miljoen dollar.

BMC zag in het afgelopen boekjaar de licentie-opbrengsten met 4,5 procent afnemen tot 838,5 miljoen dollar. De omzet uit onderhoud (1,14 miljard) en professional services (223,8 miljoen) stegen wel, met respectievelijk 5,4 en 4,7 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4726724). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.