Managed hosting door True

Omzet en winst Detron schieten omhoog

 

Detron ICT & Telecom Groep (Detron) heeft voor het vierde achtereenvolgende jaar zijn omzet en bedrijfswinst zien stijgen. De omzet groeide in 2012 met ruim 40 procent en kwam uit op 148 miljoen euro. In 2011 lag de omzet nog op 103 miljoen euro. De groei is voor de helft autonoom gerealiseerd en komt voor de andere helft uit de overnames van Issue en MSA medio 2012. De bedrijfswinst steeg tot 9,3 miljoen euro, een autonome stijging van 25 procent ten opzichte van de 7,4 miljoen euro profijt uit 2011.

De overgenomen activiteiten van de hardwaredienstverleners Issue en MSA zullen in 2013 gaan bijdragen aan de winst van Detron. De overnames hebben er in 2012 toe geleid dat het aandeel hardware in de omzet van Detron groter is geworden. Hierdoor is ook het werkkapitaalbeslag van Detron gestegen. Het bedrijf heeft hiervoor in 2012 nieuwe financieringsafspraken gemaakt met zijn huisbank Rabobank. Detron verwacht deze afspraken in 2013 opnieuw te zullen uitbreiden omdat het bedrijf sterker groeit dan verwacht.

Bestuursvoorzitter George Banken hierover: 'Tegelijk met onze sterke omzetgroei zien wij dat leveranciers als gevolg van de kennelijk nog steeds lastige marktomstandigheden steeds strengere betalingscondities stellen, terwijl onze klanten steeds langere betalingstermijnen gaan hanteren. Wij zitten hier midden in, wat niet altijd even makkelijk is. Maar we zullen onze financieringsstructuur hierop aanpassen.'

Nieuwe kansen

Over de overnames van Issue en MSA zegt Banken: 'Aan de overgenomen hardware-activiteiten hebben we de afgelopen maanden onze eigen full service ict-diensten toegevoegd. De aankomende weken en maanden zullen we deze breed gaan aanbieden onder de klanten van oud-Issue en -MSA.'  

Verder wil Banken in 2013 nieuwe oplossingen op de markt brengen waarmee Detron verwacht zich van de concurrentie te kunnen onderscheiden. Het gaat om de cloud werkplek, byod-oplossingen en device management, voor zowel ict als telecom. 'De mkb-markt is nog steeds groot genoeg. Als je om je heen kijkt, zijn er volop kansen. En die gaan wij benutten, aldus George Banken.

Nieuwe klanten

In 2012 heeft Detron (650 medewerkers) er weer een aantal nieuwe klanten bij gekregen, waaronder RTL Nederland, KPN Mobile, Entréa, Wavin, Achmea, IntermarisHoeksteen en de detailhandel organisaties Etam, Spar en Mitros. In de publieke markt heeft Detron via OT2010 (cluster VoIP-centrales) onder andere de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en de Hoge Raad als klant mogen verwelkomen.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4672513). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.