Managed hosting door True

Omzet Business Objects stijgt 65 procent

 

Business Objects, leverancier van Business Intelligence software, maakt de resultaten bekend van het vierde kwartaal en het fiscale jaar 2004, dat eindigde op 31 december 2004.

De omzet in het vierde kwartaal van 2004 bedroeg 266,7 miljoen dollar, een stijging van 45 procent op basis van US GAAP vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De pro forma stijging ten opzichte van het vierde kwartaal 2003 bedroeg 13 procent. De winst per aandeel op basis van US GAAP kwam in het vierde kwartaal uit op 24 dollarcent. De pro forma winst per aandeel bedroeg 30 dollarcent. Zowel de pro forma winst per aandeel als de winst per aandeel op basis van US GAAP kwamen daarmee hoger uit dan de verwachting voor het vierde kwartaal van 2004.

Over 2004 behaalde Business Objects een omzet van 925,6 miljoen dollar op basis van US GAAP, een stijging van 65 procent ten opzichte van 2003. De pro forma stijging bedroeg 9 procent. In 2004 bedroeg de winst per aandeel op basis van US GAAP 52 dollarcent. De pro forma winst per aandeel was 79 dollarcent.

Arjen Koonings, country manager Business Objects Nederland: ‘Wij hebben het afgelopen kwartaal onze hoogste omzet ooit gehaald. Daarnaast hebben we 40 procent meer licenties verkocht dan onze directe concurrent. Met de introductie van BusinessObjects XI, onze complete suite voor rapportage, interactieve query en analyse, en performance management, verwachten we in 2005 deze stijgende lijn te kunnen voortzetten.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/455591). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.