Managed hosting door True

McAfee pakt spammers aan voor MKB

 

McAfee, leverancier van intrusion prevention solutions, maakt bekend dat er vanaf nu elke week nieuwe RENU's (rule set engine updates) beschikbaar zijn voor McAfee SpamKiller, onderdeel van het McAfee Secure Content Management productaanbod.

SpamKiller is een serie applicaties voor reactieve en proactieve spamdetectie op basis van geavanceerde technologie en regelmatige updates. Deze systemen zijn met name bedoeld voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf en met het nieuwe, geïntensiveerde tempo waarin de rule set engine updates nu worden geleverd, zijn bedrijven in deze sector verzekerd van een optimaal niveau van fijnmazige detectie die complete bescherming biedt tegen ongewenste e-mail.

Deze bijstelling van updates, van maandelijks naar wekelijks, is een directe reactie op de nieuwe tactieken die gebruikt worden door spammers, waarbij steeds vaker sprake is van samenwerking tussen spam-mailers en virusprogrammeurs om op die manier computers of on-line accounts over te nemen en persoonlijke gegevens te stelen. Ook phishing, een vorm van spam waarbij de geadresseerden door misleidende e-mails naar een website worden gelokt die als enige bedoeling heeft persoonlijke informatie te verzamelen, grijpt steeds verder om zich heen. Daarnaast zijn er nog altijd virussen - zoals Mimail - die erop uit zijn via een netwerk van gekaapte computers Denial of Service-aanvallen te lanceren. Met wekelijks nieuwe RENU’s levert McAfee SpamKiller een tastbaar beter niveau van detectie met nieuwe, altijd actuele regels voor blokkering van spam en phishing, bijgewerkte URL-regels en verhoogde accuratesse bij herkenning van spam.

Volgens een recent rapport van IDC onder de titel ‘Worldwide Antispam Solutions 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares: What Is Being Done About Spam’, is het totale aantal spam-mails die dagelijks over de hele wereld worden verzonden in de afgelopen jaren opgelopen van 7 miljard in 2002 tot 23 miljard in 2004.

‘Spammers worden steeds vindingrijker en ze gebruiken ook steeds geavanceerdere technieken,’ zegt Christopher Bolin, executive vice president en chief technology officer bij McAfee. ‘Het is dan ook van essentieel belang dat wij onze spam-regels voortdurend bijwerken. De wekelijkse RENU’s die wij verzorgen, zijn gebaseerd op registratie van nieuwe URL’s en andere ’vingerafdrukken’ van spammers om zo onze regels steeds verder te verfijnen. Daardoor beschikken wij nu over een zeer accuraat werkende regelset die heel weinig vergissingen maakt. En dankzij de voortdurende updates blijft McAfee SpamKiller uitstekende detectie-scores halen, waardoor onze klanten veilig zijn voor alle nieuwe vormen van spam-mail.’

McAfee SpamKiller is ontwikkeld voor secure content management aan de grenzen van het bedrijfsnetwerk als hulpmiddel bij optimalisering van resources, verhoging van productiviteit en reductie van risico’s. De voortdurende actualisering van de gehanteerde regels zorgt ervoor dat de meest moderne vormen van spam effectief worden geblokkeerd, virusinfecties worden voorkomen en phishing-aanvallen onschadelijk worden gemaakt. Ondernemingen kunnen daardoor weer optimaal gebruikmaken van de beschikbare bandbreedte en zijn verzekerd van conformering aan geldende regels en bescherming tegen aansprakelijkheidsclaims.

McAfee SpamKiller biedt volledige spam-bescherming met prestaties van topniveau op basis van een kant-en-klaar, hoogst accuraat score-systeem aan de hand waarvan beoordeeld wordt of een bepaald e-mailbericht als spam moet worden beschouwd. Via een uitgebreide regelset die de interne logica van het systeem vormt, krijgt elk afzonderlijk e-mailbericht een positieve of negatieve score ten aanzien van ’spam-gehalte’ toegewezen. E-mails die volgens dit mechanisme als spam worden gekwalificeerd, kunnen vervolgens op verschillende manieren worden behandeld. Ze kunnen desondanks in het postvak-in van de eindgebruiker worden afgeleverd, of ze gaan naar een persoonlijke of systeembrede map voor junk-mail.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/454668). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.