Managed hosting door True

AFM gebruikt Comparex als softwaremakelaar

 

Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) regelt de aanschaf van software, het software asset management en het licentiebeheer de komende vier jaar via Comparex. De afgelopen twee jaar gebruikte de financiële waakhond Issue Information Technology als softwaremakelaar. Die werkte samen met SoftwareOne. Er waren vier gegadigden voor het nieuwe contract.

Met de gunning begin 2010 aan Issue koos AFM er voortaan voor om de levering van zijn standaardsoftwarepakketten via een tussenpersoon te laten lopen. Dat contract, met een geschatte waarde van een miljoen euro, had een looptijd van twee jaar. Door het aankoopproces in handen te leggen van één partij wilde de financiële waakhond de kosten voor aanschaf en licentiebeheer  reduceren.

Het nieuwe contract met Comparex (voorheen PC Ware) heeft een looptijd van vier jaar (twee jaar plus de optie van twee keer een jaar verlenging). Ook is de overeenkomst uitgebreid met software asset management, naast softwareaankoop en licentiebeheer. Een contractwaarde staat in het gunningsdocument niet vermeld, omdat de AFM nog niet weet wat de omvang van het nog in te kopen software asset management zal zijn. Wel kan op basis van de uitgaven in 2011 aan (standaard)software een inschatting gemaakt worden van de omvang van het aanschaffen van de software en licenties. Die raming komt in het eerste contractjaar uit op ongeveer 750.000 euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4534717). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.