Managed hosting door True

HP en Vosko vernieuwen netwerk Nyenrode

 

Ethernet kabel

Nyenrode Business Universiteit kiest ict-concern HP en netwerkintegrator Vosko om zijn netwerk op de campus te vernieuwen. Daardoor wordt het mogelijk om over te stappen op Voice-over-IP-telefonie en studenten toegang te bieden tot multimedia en gemengde studieprogramma's. Voor de aanschaf van het netwerk heeft Nyenrode gebruikgemaakt van de financiële dienstverlening van HP Financial Services.

HP-partner Vosko heeft het nieuwe netwerk geïmplementeerd bij Nyenrode. Het netwerk beschikt over een wire-speed van 10Gb-connectiviteit in de core en bestaat uit een dubbel redundante HP 5820 switches, HP 5800 switches (bandbreedte) en HP 5120 switches (access-laag). Het netwerk wordt beheerd met HP Intelligent Management Centre-software. Nyenrode verwacht met het nieuwe netwerk de kosten te verlagen.

Nyenrode zegt de enige particuliere universiteit in Nederland te zijn. De campus heeft een bibliotheek met dataverbindingen naar een netwerk van externe gegevensbronnen en collegezalen met een multimedia-uitrusting.

Voor de aanschaf van het netwerk heeft Nyenrode gebruikgemaakt van de financiële dienstverlening van HP Financial Services. Daardoor was een grote investering vooraf niet nodig; de gespreide betaling komt de kasstroom van de instelling ten goede.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4518829). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.