Managed hosting door True

NGN: Beheerder is niet oorzaak Cito-problemen

 

Systeem- en applicatiebeheerders van scholen krijgen ten onrechte de schuld van problemen met digitale examens, vindt de vereniging van it-professionals NGN. Beheerders doen er veelal alles aan om de examensoftware goed te laten functioneren, maar lopen tegen problemen aan bij het gebruik en de implementatie.

In reactie op klachten van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (Laks) werd door het ministerie van Onderwijs verwezen naar de verantwoordelijkheid van de scholen. De meeste systeem- en applicatiebeheerders van scholen zijn echter al weken, zo niet maanden bezig met de voorbereidingen.

Cito is verantwoordelijk voor de aansturing en uitvoering van examens. Bij het testen in de afgelopen maanden zijn verschillende problemen geconstateerd. Zo is software van Cito niet aangepast aan de huidige Windows-versies en ontbreken er functionaliteiten in de examensoftware.

De klachten spitsen zich vooral toe op de verouderde software die voor veel aanpassingsproblemen zorgt en het ontbreken van goede installatiesoftware. Daarnaast lijkt het voor Cito moeilijk om met een duidelijk eisenpakket te komen waaraan de examenomgeving moet voldoen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4510575). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.