Managed hosting door True

Sanderink brengt Centric onder in stichting

 

Gerard Sanderink

Centric-eigenaar en ceo Gerard Sanderink

Eigenaar en ceo Gerard Sanderink (63) brengt bij zijn overlijden ict-dienstverlener Centric onder in een stichting. Uit het dividend dat de stichting ontvangt wil Sanderink bijdragen aan de opleiding van talentvolle jonge technici, vertelt hij in een gesprek met de Twentsche Courant Tubantia.

Naast Centric (5300 medewerkers) zullen ook zijn overige bedrijven in de stichting worden ondergebracht. Het gaat daarbij om het beursfonds Oranjewoud (9500 medewerkers), waarvan de bouwonderneming Strukton onderdeel uitmaakt. Met de overdracht van zijn bedrijven aan een stichting wil Sanderink het voortbestaan van de ondernemingen waarborgen. Hij is niet gehuwd en heeft geen kinderen, waardoor de bedrijven zelf zouden opdraaien voor de betaling van successierechten. Dat bedrag is zo hoog, dat de bedrijven niet in hun huidige vorm zouden kunnen voortbestaan, stelt Sanderink in het regionale dagblad.

‘Ik moet dit bij leven regelen, want als ik zou overlijden of niet meer bij machte zou zijn om zelfstandig beslissingen te nemen, is het te laat. Ik ben dit verplicht aan de mensen die er werken. De Belastingdienst is akkoord met deze opzet. Nu ga ik de details uitwerken en laat ik het notarieel vastleggen', aldus Sanderink in de krant van 19 mei 2012.

Commissarissen

Het bestuur van de stichting waarin zijn bedrijven zitten, brengt Sanderink onder in een tweede stichting. Die stichting zal volgens Sanderink waarschijnlijk worden geleid door de commissarissen van het beursfonds Oranjewoud, mogelijk aangevuld met anderen.

In de stichting die eigenaar is van de bedrijven zullen enkele directieleden van de ondernemingen het bewind voeren, mogelijk aangevuld met enkele 'capabele buitenstaanders'. Deze stichting beheert ook het dividend dat de bedrijven uitkeren. Sanderink wil dat daaruit 'de opleiding van jong talent in technische beroepen' wordt gefinancierd.

Te pas

In de krant stelt Sanderink 'nog goed te pas' te zijn en voorlopig nog wel even door te willen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4510054). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij Centric

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.