Managed hosting door True

Ctac-personeel werkt vanuit een doos

 

Medewerkers van ict-dienstverlener Ctac treffen voorbereidingen voor de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor, die woensdagavond 16 mei 2012 begint. In het oude hoofdkantoor aan de Goudsbloemvallei in Den Bosch wordt alles in dozen gepakt. Scanners maken overuren om archieven zoveel mogelijk te digitaliseren. Op maandag 21 mei starten de medewerkers in het nieuwe kantoor op het Bossche bedrijventerrein Pettelaarpark langs de snelweg A2.

Het personeel van twee Ctac-dochters in Eindhoven (Yellow2B en Yellow & Red) zullen zich later in 2012 bij hun collega's in het nieuwe hoofdkantoor voegen.

Tegelijk met de verhuizing voert de ict-dienstverlener een nieuwe manier van werken door. In het nieuwe kantoor hebben de medewerkers niet langer een vaste werkplek. ‘Het is vergelijkbaar met het nieuwe werken, maar dan op onze eigen manier', vertelt woordvoerster Yvonne van Schaik. ‘We hebben het project De Nieuwe Aanpak gedoopt.' Die aanpak kenmerkt zich door flekplekken en zogenoemde ‘vlekken' binnen het gebouw voor de verschillende afdelingen. Daar kunnen medewerkers van dezelfde afdelingen bij elkaar in de buurt gaan zitten.

Chatprogramma Lync

Anders dan bij andere ondernemingen die voor het nieuwe werken kiezen, zullen Ctac-werknemers niet een groot deel van hun tijd thuiswerken. ‘Uit gesprekken met onze medewerkers bleek dat zij het contact met collega's op kantoor heel belangrijk vinden. Daarom hebben wij voor vlekken gekozen. Iedereen kan bovendien in het chatprogramma Lync aangeven waar hij zit. Thuiswerken kan wel, maar wel in goed overleg met de collega's en manager.'

De meeste medewerkers zijn de afgelopen weken al een keer gaan kijken in het nieuwe kantoor op het bedrijventerrein Pettelaarpark. ‘De bureaus moeten nog komen, maar de kasten en pantry's staan er al wel. De begane grond heeft de uitstraling van een grand café. En we krijgen een schitterend uitzicht', zegt Van Schaik. Medewerkers kunnen kiezen uit een dynamisch of een rustgevend uitzicht. Het pand ligt aan de ene zijde aan de snelweg A2, de andere zijde biedt zich op een weiland en een golfbaan.

Barneveld

Het nieuwe hoofdkantoor heeft een vloeroppervlak van 12.600 vierkante meter en wordt gedeeld met BDO Accountants. Ctac houdt zijn vestiging in Barneveld als uitvalsbasis naar klanten in het oosten en noorden van het land. Bij Ctac werken zo'n vijfhonderd mensen. Een groot deel van hen werkt bij de klant.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4507944). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.