Managed hosting door True

Reorganisatie Logica ligt op schema

 

De reorganisatie van ict-dienstverlener Logica ligt op schema. Dat zegt ceo Andy Green 11 mei 2012 in een presentatie voor aandeelhouders in Londen. Het merendeel van de 450 tot 550 medewerkers die hun baan zien verdwijnen verlaten het bedrijf in het tweede en derde kwartaal van 2012. ‘Wij vertrouwen erop Logica Benelux hierdoor nog dit jaar winstgevend wordt’, aldus Green.

In zijn presentatie doet Logica-ceo Andy Green ook verslag van de resultaten over eerste drie maanden van 2012. In die periode daalde de omzet van Logica Benlux met 6 procent naar 111 miljoen pond (138 miljoen euro). De omzet van Logica wereldwijd ontwikkelde zich stabiel en kwam uit op 971 miljoen pond (1,2 miljard euro). Het gaat om zogeheten pro forma-cijfers die nog niet door een accountant zijn gecontroleerd. De cijfers zijn gecorrigeerd voor de overname van de Spaanse branchegenoot Grupo Gesfor in mei 2011, om de cijfers uit 2012 en 2011 met elkaar te kunnen vergelijken.

Naast de reorganisatie in de Benelux schrapt Logica ook banen in Zweden en Groot-Brittannië. In totaal verdwijnen er 1300 arbeidsplaatsen bij de ict-dienstverlener. De reorganisatie wordt versneld uitgevoerd door de tegenvallende economie. De kosten van de reorganisatie komen volgens Green uit tussen 60 en 70 miljoen pond (75 en 87 miljoen euro). Naast banen schrapt Logica ook een aantal vestigingen, om te besparen op huisvestingskosten. Tegelijkertijd voert Logica het nieuwe werken in. De maatregelen leveren nog in 2012 besparingen op tussen 25 en 35 miljoen pond (31 en 44 miljoen euro), voornamelijk in de tweede helft van het jaar.

Tevreden toonde Logica-ceo Green zich met de opdracht van het Europese Patentbureau voor de levering van een nieuw patentbeheersysteem. Verder werd er een groot contract gesloten met een niet bij name genoemde financiële partij voor een betalingssyteem voor de Single European Payments Area.

Personeelsverloop

Het totaal aantal medewerkers kwam in het eerste kwartaal van 2012 uit op 41.267 man, een groei van 3,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De groei wordt door Green toegeschreven aan de 1200 nieuwe collega's van Grupo Gesfor. Het personeelsverloop ligt wereldwijd op 13 procent.

Binnen de outsourcingsactiviteiten groeide het personeelsbestand ten opzichte van vorig jaar met 24 procent tot circa 7300. Logica heeft nu ruim duizend man in dienst op de Filippijnen, goed voor een groei van 40 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2011.

Logica nam in maart 2012 het managementteam in de Benelux op de schop. Een maand later kondigde Benelux-directeur Seamus Keating om persoonlijke redenen zijn vertrek aan.

Computable 100

Logica bezet in de Computable 100-lijst van 2011 de twaalfde plaats, net onder KPN Corporate Market. Een jaar eerder stond het bedrijf op plaats 15 in deze rangorde van krachtigste ict-bedrijven in Nederland. Op 4 oktober 2012 presenteert Computable de nieuwe Computable 100-lijst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4507281). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.