Managed hosting door True

BSA laat werknemer baas verlinken via viral

 

Verraad

Onder de naam ‘Baas aan de Beurt' is softwarepiraterijbestrijder Business Software Alliance (BSA) een campagne gestart waarin werknemers hun baas mogen beoordelen. Volgens de BSA puur bedoeld voor werknemer richting werkgever, maar ondertussen worden er wel vragen gesteld over licenties en softwarebeheer.

Op de website www.baasaandebeurt.nl staat een beoordelingsformulier waarmee werknemers hun meerdere op vier aspecten kunnen beoordelen: sociale vaardigheden, styling, managementvaardigheden en bedrijfsinfrastructuur. Op basis van antwoorden op verschillende stellingen wordt een grappige viral video samengesteld van de ‘Baas aan de Beurt Show' die de werknemer via de website aan zijn baas kan mailen.

Alternatief kanaal

Het doel van de campagne ‘Baas aan de Beurt' is volgens de BSA om aandacht te vragen voor het op orde hebben en houden van de licenties van de bedrijfssoftware. De vragen over de bedrijfsinfrastructuur in de viral video hebben deels een link met dit onderwerp. Eerdere campagnes van de BSA tegen illegale software richtten zich vooral op werkgevers, resellers en brancheorganisaties. Met de ‘Baas aan de Beurt'-campagne richt de BSA zich nu op een volgens eigen zeggen ludieke manier ook op de werknemer. Op deze manier probeert de BSA via een alternatief kanaal de verantwoordelijken voor softwarebeheer binnen een organisatie te bereiken.

‘Met ‘Baas aan de Beurt' betrekken we medewerkers van de kleinere mkb-ondernemingen', zegt Jacco Brand, voorzitter van het BSA Benelux Comité. ‘Juist in dit segment bevinden zich veel bedrijven die, al dan niet bewust, werken met software zonder de juiste licenties. Doordat het vaak vooral de werknemers zijn die met deze software werken, willen we nu via hen het signaal naar directies van mkb-ondernemingen geven over de risico's van software zonder de juiste licentie. Werkgevers moeten zich realiseren dat software een strategisch bedrijfsmiddel is, dat de potentie heeft om de productiviteit van een bedrijf aanzienlijk te verhogen. De juiste licenties zijn dus belangrijk. Dit bevordert eerlijke concurrentie, is eerlijk ten opzichte van de producenten van de software en vermindert de risico's voor de bedrijfsvoering.'

Tips over illegale software

De BSA lanceerde eerder dit jaar een grootschalige bewustwordingscampagne voor 2012 in Nederland. Doelstelling van deze campagne is om bedrijven te informeren over het belang van een beter beheer en monitoring van software en licenties. De BSA doet dit eveneens met radiocommercials, billboards, social media, banners op websites en andere marketingkanalen. Ook de ‘Baas aan de Beurt'-campagne maakt deel uit van deze campagne. Daarnaast beloont de BSA tips over het gebruik van illegale software met maximaal tienduizend euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4493740). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

De Gestapo was er helemaal niets bij..!!
Wat een misselijkmakende actie

Wat een misselijkmakende vergelijking!!!!

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.