Managed hosting door True

Microsoft kondigt 4 versies Windows 8 aan

 

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het nieuwe besturingssysteem Windows 8 in vier varianten uitgebracht gaat worden. Dit zijn Windows 8, Windows 8 Pro, Windows RT en Windows 8 Enterprise. Microsoft maakt in Windows 8 geen onderscheid meer tussen een 32 en 64 bit-versie.

Sinds de lancering van Windows 7 heeft zijn opvolger de werknaam Windows 8 meegekregen, maar Microsoft gaat die naam nu ook officieel voor zijn nieuwe besturingssysteem gebruiken. Windows 8 en Windows 8 Pro komen voor zowel 32 als 64 bit x86-processoren op de markt. De Pro-versie komt er voor zakelijke en technische professionals en wordt naast de features in Windows 8 uitgerust met encryptie, virtualisatie en pc-beheer.

Windows RT

Op de Windows 8-blog van Microsoft gaat de softwareleverancier ook uitvoerig in op Windows RT. Dit is de nieuwste telg van de Windows-familie en wordt ook wel ‘Windows on ARM' (WOA) genoemd. Deze Windows-versie komt alleen voorgeïnstalleerd beschikbaar op pc's en tablets die draaien op ARM-processoren. RT staat voor runtime en deze versie van het Windows-besturingssysteem zorgt voor een lager energieverbruik. In tegenstelling tot de andere Windows 8-versies beschikt RT over desktopversies van Word, Excel, Powerpoint en OneNote. Windows RT komt in september 2012 beschikbaar.

Windows 8 komt er ook in een Enterprise-versie. Hierin komen alle opties die ook in Windows 8 Pro zitten, inclusief speciale opties voor softwarebeheer, extra mogelijkheden voor de it-organisatie, uitgebreide beveiligingsopties, virtualisatie en opties voor nieuwe mobiele ontwikkelingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4490708). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.