Managed hosting door True

IGI treedt toe tot Capitar Group

 

Handen schudden

Capitar Holding uit Ede neemt een belang van 100 procent in de Hilversumse clouddienstverlener IGI. Naast IGI bestaat de Capitar Group uit de ict-bedrijven ZX, Zxiigle en Xhare. IGI werkte al samen met ZX, onder meer in het gezamenlijk beheren van het Zimbra-mailplatform voor de relaties van IGI. Capitar wil uitgroeien tot een complete dienstverlener op het gebied van hosting, beheer, advisering en clouddiensten. In totaal werken er nu ongeveer zestig mensen.

IGI ontwikkelt en levert met een man of drie clouddiensten, zoals Zimbra (e-mail) en Alfresco (Document Management). Ook biedt het een eigen product (Identity Sync) aan voor het identiteitsmanagement van clouddiensten. Hans van Vlaanderen blijft algemeen directeur van IGI en wordt daarnaast commercieel directeur van Capitar.

ZX is al zo'n vijftien jaar actief in advies, ontwerp, implementatie en beheer van maatwerk-ict-infrastructuren. Er werken vijftig man bij ZX. Zxiigle levert (open source) clouddiensten en Xhare is de adviestak van de Capitar Group. Bij deze twee jonge bedrijven werken een paar man.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4487427). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.