Managed hosting door True

Management onderschat dreiging spyware

 

Uit onderzoek van WatchGuard Technologies, leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen, blijkt dat tweederde (66 procent) van de IT-managers en -beheerders wereldwijd verwacht dat spyware in 2005 een grotere bedreiging gaat vormen voor hun netwerk dan virussen of phishing attacks.

Bijna evenveel (65 procent) zegt dat hun netwerk minder goed beschermd is tegen spyware dan tegen virussen en phishing. Toch geeft slechts 38 procent aan dat spyware een securityprioriteit is voor het management. 54 procent zegt dat het management zich vooral blijft richten op virusbedreiging. Bovendien gaf bijna driekwart (73 procent) aan dat meer dan de helft van de gebruikers geen idee heeft wat spyware is.

Spyware is een groeiende categorie kwaadaardige software die zichzelf installeert op computers zonder dat gebruikers daarvan op de hoogte zijn. De software verzamelt ongemerkt informatie over de persoon of organisatie. Spyware varieert van adware en tracking agents tot software die is ontwikkeld om een webbrowser te kapen en naar een andere locatie te leiden.

‘Dit onderzoek toont aan hoe bang IT-managers zijn voor spyware, terwijl vele anderen in hun organisatie nog onbekend zijn met de bedreiging,’ zegt Mark Stevens, chief strategy officer bij WatchGuard. ‘Om netwerkbescherming te kunnen garanderen is het belangrijk goede voorlichting te geven. Gebruikers moeten volledig op de hoogte zijn van de securityrisico’s en de financiële gevolgen van spyware-aanvallen. Bovendien moeten ze weten hoe ze zichzelf en de rest van het netwerk kunnen beveiligen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/446192). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.