Managed hosting door True

Brain Force helpt HAN van XP naar Windows 7

 

Systeemintegrator Brain Force helpt Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) met de overgang van Windows XP naar Windows 7. De hogeschool werkt echter met bijna 32.000 profielen van medewerkers en studenten en deze kunnen niet één-op-één mee gemigreerd worden. HAN is dan ook genoodzaakt om al deze profielen eerst te vitualiseren.

Momenteel heeft Brain Force een kleine drieduizend profielen van de medewerkers gevirtualiseerd. De systeemintegrator heeft hiervoor de Flex Profile-software van Immidio gebruikt. Voor het testen van de nieuwe omgeving wordt gebruik gemaakt van de software van App-DNA, dat eind oktober 2011 werd overgenomen door softwareleverancier Citrix. De bijna drieduizend gevirtualiseerde profielen van medewerkers zijn per stuk 30 MB groot en zijn opgeslagen op Windows 2003- en 2008-servers die verbonden zijn met het storage area network. De 29.000 profielen van studenten zullen minder opslag vereisen. De HAN gaat namelijk hiervoor met één standaardprofiel werken, waarbij vitale gebruikersinstellingen als applicaties, snelkoppelingen en favorieten apart opgeslagen worden.

Interview

De hele migratie van Windows XP naar Windows 7, inclusief het virtualiseren van 32.000 profielen, wordt beschreven in een apart interview. Lees daarom ook ‘Windows dwingt HAN tot virtualiseren 32.000 profielen'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4429674). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.