Managed hosting door True

Avaya mikt op 25 procent groei in 2005

 

Avaya, leverancier van communicatienetwerken en -diensten aan de zakelijke markt, heeft in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2005, dat eindigde op 31 december 2004, een winst uit gewone bedrijfsactiviteiten van $33 miljoen of $0,07 per aandeel gerealiseerd.

In dezelfde periode vorig jaar bedroeg deze winst nog $30 miljoen of $0,07 per aandeel. De behaalde winst omvat zowel een verlies dat verband houdt met de uitgifte van waardepapieren, als de integratiekosten en afschrijvingen op lopende R&D-activiteiten bij de overnames van Spectel en Tenovis. Dit had een negatief effect van $0,11 per aandeel in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2005. Daarnaast droegen de overnames bij aan een operationeel verlies in het eerste kwartaal. Het totale effect van al deze kosten en verliezen leidde tot een vermindering van de winst per aandeel van met $0,13.

De omzet in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2005 was $1,148 miljard, een toename van 18 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig boekjaar, toen de omzet $971 miljoen bedroeg. De omzetgroei weerspiegelt de gevolgen van de recente overnames en de gunstige valutakoersen. Zonder deze twee elementen vertoonde elke regio dubbele groeicijfers, behalve de Verenigde Staten, waar de verkopen gelijk bleven met die in dezelfde periode van het fiscale jaar 2004.

‘We blijven onze winstgevendheid verbeteren met een groei van de operationele winst met 70 procent over de afgelopen jaren,’ zegt Don Peterson, CEO van Avaya. ‘De overname van Tenovis is afgerond, we hebben de grens van vijf miljoen geleverde IP-telefoonlijnen overschreden en de schuldpositie is aanzienlijk teruggebracht. De resultaten in dit eerste kwartaal geven het vertrouwen dat we onze doelstellingen voor het gehele jaar kunnen behalen.’

Avaya streeft ernaar om de omzet in het fiscale jaar 2005 met 25 tot 27 procent te laten groeien ten opzichte van de omzet van $4,055 miljard in het fiscale jaar 2004. Voor de operationele winst is het streven om een verbetering van 40 procent te realiseren ten opzichte van de $311 miljoen operationele winst vorig boekjaar. De operationele marge in 2005 moet uitkomen tussen 8,5 en 9 procent, in vergelijking met 7,7 procent in 2004.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/442871). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.