Managed hosting door True

Adobe stelt nieuwe president en COO aan

 

Adobe Systems kondigt de promotie aan van Shantanu Narayen tot president en chief operating officer.

In zijn nieuwe functie zal Narayen rapporteren aan Bruce Chizen, de chief executive officer bij Adobe. Narayen zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, productmarketing en verkoop van de softwareoplossingen voor creatieve professionals, consumenten en zakelijke klanten. Narayen was vanaf 2001 executive vice president van worldwide products.

‘De laatste drie jaar heeft Narayen nauw met mij samengewerkt bij de dagelijkse gang van zaken bij Adobe wereldwijd,’ zegt Chizen. ‘Onder zijn leiding heeft Adobe de product- en marketingstrategieën waaraan wij onze huidige groei te danken hebben, bepaald en geïmplementeerd. Terwijl Adobe zich verder uitbreidt in de enterprisemarkt en andere markten, zal mijn focus liggen op lange-termijnstrategieën voor toekomstige groei.’

Voordat Narayen executive vice president van worldwide products werd, was hij senior vice president van worldwide product development. In deze functie hield hij toezicht over de research en development van Adobe-producten. Daarnaast heeft hij functies bekleed als vice president en general manager bij Adobe’s engineering technology group. Hier heeft hij meegewerkt aan de groei van het Adobe India development center en de product technology integration group opgezet die gericht is op klantwerkstromen.

Voordat Narayen bij Adobe begon in 1998 was hij medeoprichter van het bedrijf Pictra Inc., een softwarebedrijf dat producten levert voor het delen van digitale foto’s. Hiervoor was Nayaren werkzaam als director of desktop en collaboration products bij Silicon Graphics en heeft hij meerdere managementfuncties bekleed bij Apple Computer.

Narayen is houder van vijf patenten, heeft een bachelor degree in electronics engineering van de Osmania University in India en een master’s degree in computer science van Bowling Green State University. Daarnaast heeft hij een master degree van de Haas School of Business van de University of California bij Berkeley, waar hij op dit moment in de adviesraad zit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/441687). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.