Managed hosting door True

Portland Europe blijft op alle fronten groeien

 

Portland Europe heeft meer dan genoeg redenen om vast te houden aan zijn strategie. softwaredistributeur van de Benelux groeide in 2004 op alle fronten. Zo steeg de omzet met maar liefst 28 procent.

Mede doordat de metatrends een verdere groei van de softwaremarkt voorspellen, verwacht Portland ook eind 2005 weer voorbeeldige cijfers te kunnen tonen. De beslissing on-line kwalitatief hoogwaardige, betaalbare en gebruiksvriendelijke software te bieden loont, onder meer dankzij het actief samenwerken met resellers en andere partners.

Portland Europe gelooft van meet af aan in het snel leveren van eersteklas software en services. Met recht. Zo is in de afgelopen twee jaar het aantal resellers van de softwaredistributeur verdubbeld. George van Brugge, algemeen directeur Portland Europe: ‘Het spreekt voor zich dat we zeer tevreden zijn over de wijze waarop ons bedrijf zich ontwikkelt. Actieve communicatie met onze leveranciers én onze resellers speelt hierbij een belangrijke rol. Aan de ene kant levert deze werkwijze prima kant-en-klare producten op voor onze doelgroepen, aan de andere kant kunnen resellers de software eenvoudiger aan de man brengen door onze uitgebreide sales- en marketingondersteuning. Het resultaat mag er zijn: onze omzet is in 2004 met maar liefst 28 procent gegroeid.’

Er zijn meer redenen waarom Portland terugkijkt op een succesvol jaar. ‘De gedachte “software koop je bij Portland” begint steeds meer te leven,’ aldus Van Brugge. ‘De groei van het aantal on-line orders is dan ook enorm. We doen er alles aan om het onze afnemers zo eenvoudig mogelijk te maken. We kopen alleen software in waarvan we zeker weten dat resellers en eindgebruikers er wat aan hebben. Ook het download-try-buy-concept is van groot belang. Onze software is direct leverbaar, snel up & running en eenvoudig te onderhouden. Daarnaast organiseren we met grote regelmaat seminars, ‘webinars’ en trainingssessies voor resellers. Met de opgedane kennis kunnen zij klanten beter bijstaan en de producten makkelijker verkopen’

Om het groeiend aantal resellers optimaal van dienst te kunnen zijn, heeft Portland geïnvesteerd in twee nieuwe channel account managers. ‘Joost Verhoeven en Richard Tan A Kiam zullen zich geheel gaan richten op het bijstaan van onze resellers. Verder hebben we hoge verwachtingen van het onlangs beklonken samenwerkingsverband met IT-dienstverlener SCC. Al met al hebben we voldoende slagkracht in huis om ook dit jaar weer van ons te doen spreken,’ besluit Van Brugge.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/441593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.