Managed hosting door True

Lexmark boekt recordomzet in Q4 en 2004

 

Lexmark international heeft de resultaten bekendgemaakt van zowel het vierde kwartaal als het complete fiscale jaar 2004.

De omzet steeg in het vierde kwartaal met 13 procent naar $ 1,544 miljard. De nettowinst per aandeel in het vierde kwartaal bedroeg $ 1,18, een stijging van 12 procent vergeleken met de $ 1,05 in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De omzet voor het complete jaar, dat eindigde op 31 december 2004, had een recordhoogte van $ 5,314 miljard. Dit is een stijging van 12 procent vergeleken met de $ 4,755 miljard omzet die werd behaald in 2003. De winst per aandeel voor het complete jaar steeg met 28 procent naar een hoogte van US$ 4,28. De omzet in laser- en inkjet supplies steeg met 16 procent en de omzet in laser- en inkjetprinters groeide in 2004 met 13 procent.

‘In het vierde kwartaal zagen wij sterke groei in vraag naar zowel hardware als supplies, met een recordomzet als resultaat,’ zegt Paul J. Curlander, voorzitter en CEO. ‘Hoewel we een sterk productassortiment hebben en onze strategie groeimogelijkheden blijft bieden, moeten we vanwege het onzekere economische klimaat en mogelijke prijzenoorlogen toch voorzichtig zijn. Wij verwachten voor het eerste kwartaal een jaar-op-jaar groeipercentage tussen de 5 en 9 procent en een winst per aandeel tussen de $ 0,95 en 1,05.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/440543). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.