Managed hosting door True

SeeBeyond en Sun Microsystems bundelen RFID-krachten

 

SeeBeyond versterkt zijn positie in de retailmarkt door een samenwerkingsverband met Sun Microsystems.

Beide bedrijven werken nauw samen bij de ontwikkeling van een RFID Industry Solution Architecture (ISA) for Retail. De oplossing biedt retailklanten een compleet geïntegreerd aanbod om bedrijfsprocessen te verbeteren en snel inzicht te krijgen in de effecten van steeds wijzigende data die verkregen wordt via Radio Frequency IDentification-technologie (RFID). Deze samenwerking ligt in het verlengde van de introductie van het SeeBeyond RFID Composite Application Network-aanbod.

De RFID ISA for Retail koppelt de Java System RFID Sofware met SeeBeyond RFID Composite Application Network. Dit gezamenlijke aanbod voorziet klanten van een complete oplossing die een invulling biedt voor de zakelijke uitdagingen van de optimale inzet van RFID in de retailsector. Een belangrijk voordeel van deze oplossing is het vermogen om kernprocessen geschikt te maken om de vraag- en bewegingssignalen van RFID maximaal te benutten. RFID ISA for Retail wordt later dit kwartaal gedemonstreerd in het RFID-testcenter van Sun in Dallas.

‘Sun is ervan overtuigd dat een stabiele en schaalbare infrastructuur voor het beheer van grote hoeveelheden data cruciaal is om de potentie van RFID waar te maken,’ zegt Vijay Sarathy, director RFID product marketing and strategy bij Sun Microsystems. ‘SeeBeyond richt zich ook op de schaalbaarheid binnen zijn organisatie en productarchitectuur. Samen kunnen we klanten alles bieden om RFID succesvol te implementeren en in te zetten.’

‘Sun loopt al enige tijd voorop in de markt voor RFID middleware en dit aanbod wordt nu uitgebreid met mogelijkheden voor de ontwikkeling van integratie- en samengestelde applicaties,’ aldus Shawn Willett, principal analyst bij Current Analysis. ‘Met deze samenwerking bieden beide bedrijven een complete oplossing voor het verzamelen en benutten van RFID-data. Hierdoor kunnen gebruikers de specifieke uitdagingen binnen de retail supply chain maximaal invullen en ROI-kansen benutten.’

Naast de samenwerking met Sun maakt SeeBeyond deel uit van een strategisch netwerk met RFID-partners, zoals Bent Systems en sbkLabs, voor de ondersteuning van kernservices en gebundelde samengestelde applicaties die momenteel al op de markt beschikbaar zijn.

Met het SeeBeyond RFID Composite Application Network kunnen organisaties snel samengestelde RFID-applicaties inzetten en het maximale halen uit hun bestaande ICT-middelen. Het netwerk bundelt hoogwaardige architectuur, software en services voor real-time toegang tot RFID events en biedt een ontwikkelomgeving voor de bouw en inzet van op processen gerichte applicaties die een optimale verwerking garanderen van de grote hoeveelheid RFID-data.

De SeeBeyond RFID eWay Intelligent Adapter biedt de EPC Data Collection Service aan het SeeBeyond RFID Composite Application Network aan. Deze service is zeer schaalbaar binnen heterogene en gedistribueerde infrastructuren, waardoor klanten hun implementaties kunnen opschalen met minimale invloed op de bestaande infrastructuren. In combinatie met de kracht van andere mogelijkheden van het SeeBeyond RFID Composite Application Network op basis van SeeBeyond ICAN 5.0 verkleint de Data Collection Service de toekomstige risico’s van veranderingen op het moment dat standaarden volwassen worden en andere beheertechnologieën voor RFID events ondersteund moeten worden. Voorts bevat de RFID eWay Adapter een wizard voor de dynamische bouw van RFID-integratieservices voor kant-en-klare connectiviteit met EPC Event Managers van leveranciers als Sun Microsystems. Deze services kunnen eenvoudig aangepast worden voor de ondersteuning van andere niet-gebundelde RFID Event Managers, waaronder GlobeRanger. Deze oplossing is per direct beschikbaar.

De ICAN Suite van SeeBeyond is een schaalbaar en open platform voor ontwikkeling, toepassing en beheer van complete geïntegreerde bedrijfsprocessen zoals samengestelde applicaties voor retailers. Vooraanstaande wereldwijde retailers zijn gestandaardiseerd op de integratieoplossingen van SeeBeyond om de efficiency in de supply chain te verbeteren, voor effectieve forecasting en verkoop, betere productbeschikbaarheid, lagere voorraden en uitbreiding via M&A. Bovendien werkt SeeBeyond nauw samen met softwareleverancier Retek, om de kosten en risico’s bij de integratie van niet-Retek-applicaties te verkleinen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/440431). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.