Managed hosting door True

Atos Origin neemt Contrado van KPN over

 

Atos Origin heeft Contrado Technologies overgenomen, een 100 procent dochter van KPN. De ruim 270 werknemers van Contrado zijn tegen gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden met ingang van 1 januari 2005 in dienst genomen door Atos Origin.

Het betreft een contract van minimaal vijf jaar. Contrado Technologies ontwikkelt ordermanagement systemen en beheert de front office-systemen van KPN. In 2004 boekte Contrado een omzet van 25 miljoen euro.

Na een oriëntatie onder ruim 25 IT-bedrijven, koos KPN voor overname door Atos Origin. De overname past in het beleid van KPN om haar IT-beleid uit te besteden. Eerder al nam Atos Origin grote bedrijfsonderdelen van KPN over, waaronder het Datacenter en het Softwarehuis.

Wilbert Kieboom, CEO van Atos Origin voor Noord Europa is blij met de recente overname. ‘De acquisitie van Contrado Technologies past in het strategische beleid van Atos Origin om haar positie in de telecomsector verder uit te bouwen. Bovendien onderstreept deze overeenkomst het vertrouwen dat KPN in Atos Origin heeft als strategische partner. Contrado Technologies biedt ons bovendien de mogelijkheid unieke CRM-diensten aan te bieden die tegemoetkomen aan twee belangrijke doelstellingen van onze klanten: verlaging van hun operationele IT-kosten en vergroting van de tevredenheid van hun klanten.’

Pieter Buijs, CIO bij KPN, is eveneens blij met de overname door Atos Origin: ‘De verkoop van Contrado past in de strategie van KPN haar IT zo veel mogelijk te vereenvoudigen. De door Contrado ontwikkelde producten dragen reeds bij aan deze strategie. De verkoop stelt Atos Origin in staat met behulp van deze producten standaard oplossingen voor KPN en de telecommunicatie markt te ontwikkelen.’

Contrado levert CRM-oplossingen en diensten die bijdragen aan het verhogen van de klanttevredenheid en operationele kostenbesparingen. Belangrijkste product van Contrado Technologies is de OrderManager. OrderManager is een product dat de noodzakelijke schakel vormt tussen de klantcontacten van een bedrijf (de front office) en de dienstverlening naar de klant (de back office) om op een zo efficiënt en effectief mogelijke wijze klantgericht te kunnen opereren. De OrderManager beschikt over een integraal klantbeeld waarin alle gegevens van een klant beschikbaar zijn,en kan een passend aanbod doen uit het complete producten/diensten portfolio van een onderneming.

Atos Origin kan bouwen op een lange ervaring in de telecommunicatiesector en heeft de capaciteiten, de kennis en een netwerk om wereldwijd diensten te leveren. Atos Origin levert bewezen betrouwbare end-to-end oplossingen en kan toonaangevende bedrijven op de Europese telecommunicatiemarkt tot haar klanten rekenen, waaronder France Telecom, KPN, Vodafone, en Telecom Italia. Het bedrijf boekt een jaarlijkse omzet van ongeveer 1 miljard euro in de telecommunicatiesector.

De hoofdvestiging van Contrado Technologies blijft gevestigd in Groningen. Hier beschikt Atos Origin al over een groot regiokantoor, gespecialiseerd in Telco-services. In Voorburg, het hoofdkantoor van KPN, zit een nevenvestiging van Contrado Technologies. Contrado Technologies zal als separate business unit ressorteren onder de divisie Systems Integration van Atos Origin en haar diensten ook gaan aanbieden buiten de telecom- en utilitymarkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/437936). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.