Managed hosting door True

KPN kiest Siemens als strategische IP-partner

 

KPN heeft Siemens gekozen als strategische IP-partner voor zijn vaste en mobiele activiteiten in Nederland, Duitsland en België. Als onderdeel van de vijfjarige overeenkomst gaat Siemens Communications de nieuwe IP-omgeving verzorgen voor geheel KPN.

Met deze overeenkomst leggen KPN en Siemens de fundamenten voor een nieuwe generatie communicatiediensten. Omdat deze geavanceerde diensten op basis van het ’Internet Protocol’ (IP) verlopen, gaan de voorheen gescheiden werelden van ’bellen’, ’internetten’ en ’dataverkeer’ steeds meer in elkaar over. Daardoor ontstaan nieuwe en sterk verbeterde mogelijkheden zoals ’Voice over IP’ (VoIP), video conferencing en instant messaging, die op termijn over zowel de vaste als ook de mobiele netwerken afgenomen kunnen worden. Hiervoor worden netwerkelementen en applicatieplatformen op basis van Siemens Communication’s Fixed-Mobile Convergence oplossing (een op IP Multimedia Subsystem gebaseerde oplossing) ontwikkeld en geïmplementeerd.

‘In de komende jaren stapt KPN samen met zijn klanten in een IP-wereld, waarin communicatie, zowel qua diensten als qua gedrag, grondig gaat veranderen,’ zegt Eelco Blok, lid van de Raad van Bestuur van KPN. ‘Deze overeenkomst met Siemens is een belangrijke stap op weg daar naartoe. De sterke positie van Siemens in vaste én mobiele netwerken was voor ons uiteraard bijzonder belangrijk. De toegevoegde waarde voor onze klanten zit hem immers voornamelijk in zogenaamde geconvergeerde dienstverlening, waarbij zij dezelfde geavanceerde diensten kunnen gebruiken via hun mobiele telefoon, vaste toestel of PC.’

‘Met deze opdracht realiseert Siemens een volledige oplossing,’ aldus Martin van Pernis, voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland. ‘Niet alleen de technologie maar ook de uitvoering, de initiële operatie en het onderhoud werden door KPN aan Siemens gegund. We zijn in staat om de IP-diensten – zoals VoIP en videobellen – bereikbaar te maken voor de consument. De opdracht van KPN is voor Siemens een zeer waardevolle overeenkomst en voor de Europese markt een enorme sprong voorwaarts.’

KPN levert al op grote schaal IP-gebaseerde diensten aan ondernemingen in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld bedrijfstelefooncentrales (IP-PBX) en gesloten datanetwerken tussen bedrijfsvestigingen op verschillende locaties (IP-VPN). Met de nieuwe IP-oplossing van Siemens kan KPN vanaf volgend jaar een nieuwe generatie diensten introduceren voor zowel zakelijke klanten als ook consumenten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/421977). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.