Managed hosting door True

ICCE neemt vervalste consumables in beslag

 

De Imaging Consumables Coalition of Europe heeft bij invallen in Turkije grote hoeveelden vervalste consumables in beslag genomen.

In het kader van een voortgezet onderzoek in Europa heeft het verbond ’Imaging Consumables Coalition of Europe (ICCE)’ buitengewoon succesvolle invallen uitgevoerd tegen twee grote vervalsersbendes in Turkije. De acties waren gericht tegen twee productie- en verkoopvestigingen voor vervalste verbruiksmaterialen. Daarbij werden 100.000 vervalste inktpatronen en schrijflinten en grote hoeveelheden verpakkingsmateriaal en hologrammen in beslag genomen. Er werden voornamelijk producten van de firma’s Canon, EPSON, Hewlett-Packard en Oki aangetroffen.Uit voorlopig onderzoek van de eveneens in beslag genomen bedrijfsadministratie bleek dat deze vervalsersbendes al geruime tijd bezig waren met het doorsluizen van vervalste gebruiksmaterialen binnen de Europese verkoopkanalen. ’Het is absoluut noodzakelijk dat de verkoopkanalen attent worden gemaakt op mogelijke vervalsingen. De prijs van de producten is altijd een duidelijke aanwijzing of het al dan niet gaat om vervalsingen. De boodschap is duidelijk: Koop uitsluitend in via de geautoriseerde verkoopkanalen en verklein zo de kans om met vervalsingen te maken te krijgen’, aldus een woordvoerder van de ICCE. ICCE De ICCE is voortdurend betrokken bij het aan het licht brengen en vervolgen van delicten op het gebied van productvervalsingen. De producenten van originele verbruiksmaterialen moesten vaststellen dat het aantal met name in Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Israël en Polen uitgevoerde invallen en de hoeveelheid in beslag genomen vervalste producten de afgelopen maanden gestegen is. Deze trend zal zich voortzetten. De industrie zal haar strategieën in de strijd tegen productvervalsingen verbeteren en verder vervolgen. De ICCE werd in september 1997 door de firma’s EPSON, Oki, Hewlett-Packard en Lexmark opgericht. Het is een verbond zonder winstoogmerk dat zich ten doel stelt in Europa, het nabije Oosten en Afrika het probleem van vervalsingen te bestrijden. Het percentage vervalste verbruiksmaterialen op de Europese markten werd eind jaren negentig geschat op circa vijf procent. Deze producten vertegenwoordigen een geschatte waarde van minstens 500 miljoen Amerikaanse dollars. De huidige leden van de ICCE zijn Canon, EPSON, Hewlett-Packard, Lexmark, Oki, Ricoh, Sharp en Xerox.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4146). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.