Managed hosting door True

'Strategische focus IT voor 2005 op kwaliteit'

 

Mercury Interactive, leverancier op het gebied van Business Technology Optimization (BTO), maakt de resultaten bekend van een tweetal onderzoeken, uitgevoerd door de Economist Intelligence Unit en analistenbureau IDC.

De onderzoeken hebben betrekking op de belangrijkste IT-uitdagingen en prioriteiten voor het IT-anagement. Beide rapporten gaan in detail in op de impact die compliance, strategic sourcing en de toenemende complexiteit van applicaties hebben op het IT-beleid.

Economist Intelligence Unit
Aan het onderzoek van de Economist Intelligence Unit hebben 750 IT-leidinggevenden uit 21 landen in Europa, het Midden Oosten, Azië en Australië meegewerkt. De resultaten van het onderzoek worden per land beschreven. Daarnaast is over alle landen heen gekeken naar de impact van de belangrijkste IT-investeringsgebieden binnen verschillende industrieën zoals financiën, industrie, high-technology, farmacie, detailhandel, distributie, telecommunicatie, nutsbedrijven en zakelijke dienstverlening.

Het rapport, ‘Driving Business Value from IT: Three key optimization challenges for CIOs’, geeft inzicht in de manier waarop organisaties BTO inzetten om IT-uitdagingen en initiatieven aan te pakken. Uit het rapport blijkt dat 64 procent van de ondervraagden de kwaliteit van IT een van de belangrijkste en meest kritische uitdagingen vindt voor IT-leidinggevenden. De toenemende vraag naar compliance, het voldoen aan steeds strengere regelgeving, heeft volgens de ondervraagden als belangrijkste voordelen een hogere nauwkeurigheid van financiële rapportages (61 procent), beter inzicht in de bedrijfsrisico’s (56 procent) en betere IT governance (50 procent). Voor een op de drie ondervraagden werkzaam bij grote organisaties (meer dan $8 miljard omzet) heeft een investering in applicatiemanagement de hoogste prioriteit. De helft van alle ondervraagden zetten applicatiemanagement op de eerste of tweede plaats.

‘Complexere applicatieomgevingen, de impact van compliance en de nieuwe modellen voor IT outsourcing vereisen een betere afstemming tussen de IT-strategie en de zakelijke processen en resultaten,’ zegt Gareth Lofthouse, European director for executive services van de Economist Intelligence Unit.

IDC
Het IDC rapport, ‘Optimizing the Business Value of IT – Three Key Challenges’, is gebaseerd op wereldwijde onderzoek naar de manier waarop IT de risico’s van compliance, strategic sourcing en complexiteit van applicaties probeert te managen. Uit de studie van IDC is gebleken dat meer dan 40 procent van de ondervraagden het voornemen heeft ontwikkelingen van maatwerk-, web- en legacy-applicaties te verplaatsen naar het buitenland. Tevens blijkt uit het rapport dat 44 procent van de organisaties in Noord Amerika met meer dan 1.000 medewerkers, specifiek bedrijfsprocessen en applicaties ontwikkelt om te kunnen voldoen aan de nieuwe wetgevingen. Daarnaast komt naar voren dat gebrek aan projectmanagement processen, slechte performance en het niet in lijn zijn van applicaties met zakelijke doelstellingen, de drie belangrijkste redenen zijn voor het falen van applicaties.

‘De druk op IT om meer toegevoegde waarde te leveren aan de business neemt toe,’ zegt Melissa Webster, research director van IDC. ‘Daarentegen worden de budgetten daar niet op aangepast. Dit dwingt IT-leidinggevenden om beter na te denken over het leveren en beheren van applicaties. Daarnaast moeten ze ook goed kijken naar de prioriteiten die gesteld worden. IT-organisaties die in staat zijn ervaringen te gebruiken om hun operationele proces te verbeteren, zijn beter in staat om hun IT-hulpmiddelen te verdelen en leveren daarmee een grotere bijdrage aan de business.’

‘Deze onderzoeken laten zien waarom Business Technology Optimization momenteel zo snel aan acceptatie wint’, zegt Christopher Lochhead, chief marketing officer bij Mercury. ‘Compliance en governance, complexiteit, veranderingen van applicaties en nieuwe sourcing-modellen, zijn de belangrijkste oorzaken voor de verschuivende focus van IT voor 2005.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/411652). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.