Managed hosting door True

CA-partners denken IT-Management-as-a-Service

 

Maar liefst 72 procent van de partners van CA Technologies verwacht voor het einde van het jaar IT-management als een service-oplossing aan klanten te kunnen aanbieden. Dat blijkt uit een onderzoek dat CA Technologies heeft gehouden onder zijn partners in de Benelux. Iets minder dan de helft van de partners levert reeds IT-Management-as-a-Service

Uit het onlangs gepubliceerde ‘MSP Market Report' blijkt dat de partners van CA Technologies hoge verwachtingen hebben van de cloud. De letters ‘MSP' staan voor Managed Service Provider'.

Dit optimisme is gebaseerd op de snelle adoptie van ‘as-a-service' in de Benelux. Het is dan ook niet vreemd dat bijna driekwart van de partners van CA Technologies nog voor het einde van 2011 dit soort diensten aan hun klanten verwacht te kunnen aanbieden. Zo'n 29 procent heeft deze vorm van dienstverlening momenteel in voorbereiding, terwijl 43 procent deze diensten al daadwerkelijk aanbiedt.

Eén grote omgeving
"Cloud computing heeft het werk van de IT-afdeling er niet eenvoudiger op gemaakt", zegt Marco van Lieverloo, Country Manager Benelux van CA Technologies. "Het goed beheren van de almaar complexer worden IT-infrastructuur zorgt voor meer en meer hoofdbrekens. Ruim driekwart van onze partners ziet in deze sterk toegenomen complexiteit echter ook een kans doordat klanten behoefte hebben aan hulp bij het beheren en beveiligen van deze infrastructuur. Daar kunnen onze partners op inspelen doordat de IT-managementoplossingen van CA Technologies het mogelijk maken om de fysieke omgeving, de gevirtualiseerde omgeving én de cloud-omgeving als het ware bij elkaar te voegen tot een geïntegreerde infrastructuur die beheerd kan worden alsof het om één grote omgeving gaat. Daarmee zijn onze partners in staat om voor hun klanten een flink deel van de complexiteit weg te nemen die door cloud computing is ontstaan."

CA Technologies heeft voor het MSP-onderzoek in totaal 965 partners ondervraagd. Het gaat om partners in elf Europese landen. Het rapport stelt vast dat steeds meer klanten van deze partners kiezen voor cloud-oplossingen. In de Benelux gaat het inmiddels om 71 procent van de klanten. Al deze bedrijven maken op een of andere wijze gebruik van een cloud-dienst. Partners verwachten dat de adoptie nog flink zal doorgroeien tot circa 90 procent eind 2011. Daarmee ontstaan zeer interessante kansen voor partners die hun traditionele ‘on-premise' productaanbod uitbreiden met cloud services.

Ondersteuning
Lierverloo: "Naarmate het gebruik van cloud-diensten verder toeneemt, wordt het voor onze partners steeds interessanter om zelf ook innovatieve cloud services aan klanten aan te bieden. CA Technologies zal zijn partners bij deze ontwikkeling nadrukkelijk ondersteunen. Dat doen wij bijvoorbeeld door onze oplossingen voor IT-management en security verder uit te breiden en te verbeteren. Heel belangrijk hierbij is dat wij onze partners in staat stellen dat zij de service levels die zij voor de door hen ontwikkelde cloud-diensten afspreken goed kunnen meten en beheren."

Uit het MSP Market Report blijkt verder dat van de drie belangrijkste cloud-modellen met name Software-as-a-Service populair is. Twee derde van de ondervraagde partners geeft aan dat hun klanten gebruik maken van SaaS-oplossingen. Infrastructure-as-a-Service (IaaS) wordt reeds door circa de helft van de klanten toegepast. Platform-as-a-Service komt van de drie modellen het minst snel uit de startblokken. Uit het onderzoek blijkt dat tot nu toe 31 procent van de klanten PaaS toepast.

De verwachtingen voor alle drie modellen zijn echter zonder uitzondering positief. Eind 2011 verwachten de CA-partners dat 86 procent van hun klanten SaaS toepast, 82 procent een vorm van IaaS in gebruik heeft en 65 procent met PaaS aan de slag is.

Dit rapport is te downloaden op: http://www.ca.com/~/media/files/supportingpieces/ca_technologies_msp_market_report-march2011.aspxn

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3950153). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.