Managed hosting door True

Dutch Cloud combineert diensten met IBM SmartCloud

 

Dutch Cloud is IBM Business Partner en heeft op basis van IBM-technologie een IaaS-platform ontwikkeld waarbij klanten en partners volledige controle hebben over de wijze waarop de architectuur en de veiligheidseisen van haar cloud worden ingericht. Dutch Cloud noemt dat een "Enterprise private Cloud".

Vorig jaar werd er al een langdurige samenwerkingsovereenkomst getekend met IBM Global Services ten aanzien van het gezamenlijk leveren van cloud oplossingen aan middelgrote bedrijven. Dutch Cloud heeft nu aangekondigd om ook de onlangs geïntroduceerde SmartCloud oplossing van IBM te gaan wederverkopen. IBM SmartCloud kan snel toegang geven tot een beveiligde, virtuele serverinfrastructuur die ingezet kan worden voor verschillende doeleinden zoals bijvoorbeeld test- en ontwikkelomgevingen. Juist daarom wil Dutch Cloud deze oplossing in zijn diensten portfolio opnemen en ziet het als een aanvulling op haar huidige portfolio.

Voor test- en ontwikkelomgevingen en specifieke virtuele omgevingen zal Dutch Cloud daarom de komende maanden steeds vaker de SmartCloud oplossing van IBM in gaan zetten. "Dit soort combinaties noemen de Amerikanen een "Best of both Worlds" toepassing. Dat geldt zeker in deze samenwerking", aldus Martijn van Zoeren, Managing Partner bij Dutch Cloud.

Dutch Cloud is een Nederlandse cloud computing aanbieder en gespecialiseerd in "Infrastructure as a Service" (IaaS). De organisatie levert afgeschermde "clouds" voor klanten met optimale veiligheid, waarbij klanten en partners een hoge mate van controle kunnen uitoefenen op zowel de implementatie als de wijze waarop de omgeving wordt beheerd. Alle omgevingen zijn volledig van elkaar gescheiden en klanten hebben flexibiliteit. Hiermee wordt dus een zogenaamde "Private Cloud" geleverd.

Zoals de naam Dutch Cloud al zegt, draaien alle omgevingen in Nederland -verdeeld over meerdere locatie- en voldoen aan alle mogelijke veiligheidseisen. Er worden garanties afgegeven ten aanzien van de beschikbaarheid van de infrastructuur en dus worden de omgevingen 24 uur per dag, 7 dagen per week gemonitored en gemanaged. Door de jarenlange ervaring binnen het bedrijf kan men klanten ook begeleiden bij de migratie, integratie met bestaande bedrijfsprocessen en het maken van koppelingen met bestaande infrastructuur van klanten en partners (hybride cloud oplossing).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3944421). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.