Managed hosting door True

aaZoo levert beveiligingsoplossingen van Radware

 

aaZoo BV heeft onlangs een partnerovereenkomst getekend met Radware, de toonaangevende leverancier op het gebied van IT-gerelateerde veiligheidsoplossingen. Met deze samenwerking breidt de in Emmeloord gevestigde ICT-dienstverlener het portfolio uit met Radware DefensePro, een slim beveiligingssysteem voor bedrijfsnetwerken.

Met Radware DefensePro voegen we een uniek product toe aan ons portfolio waarmee organisaties hun netwerk kunnen beveiligen tegen bedreigingen van buiten en binnen hun netwerk.", zegt Gert-Jan de Boer, Netwerk/Security specialist en mede-eigenaar van aaZoo, "Het systeem combineert inbraakdetectie en preventie, netwerk gedragsanalyse en beveiliging tegen Denial-of-Service aanvallen en past daarom prima in ons bestaande portfolio."

Security Scan
Om bedrijven bewust te maken van een aanval op hun netwerk en de gevolgen die dit kan hebben, ontwikkelde aaZoo BV eerder al de Security Scan. Binnenkort wordt gestart met een variant waarbij een Radware DefensePro ingezet om inzichtelijk te maken of en hoeveel ongeoorloofd verkeer er plaatsvindt over de inkomende lijnen van het netwerk. "Op deze manier kunnen bedrijven een weloverwogen beslissing nemen omtrent maatregelen tegen deze aanvallen. Met de aanvallen rondom WikiLeaks heeft Radware aangetoond dat de DefensePro dé oplossing is tegen dergelijke aanvallen.", zegt André van Buiten, Country Manager Nederland van Radware, "We zijn blij met de keuze van aaZoo om dit product op te nemen in de services en diensten op het gebied van Security. In de loop van dit jaar zetten we dit kracht bij met een gezamenlijke Roadshow."

Wikileaks als bewijs
Radware DefensePro bleek tijdens recente vergeldingsacties naar aanleiding van de Wikileaks-affaire als enige in staat om adequaat de aanvallen te detecteren en filteren. Daarmee werd voorkomen dat de websites van aangevallen organisaties onbereikbaar werden. Gert-Jan de Boer: "Deze vergeldingsacties geven aan dat activisten een nieuwe manier hebben gevonden om hun eisen kracht bij te zetten. Het opzetten van een DDoS aanval zoals gebruikt bij deze 'Wikileaks-acties' is eenvoudig en kan tegen zeer lage kosten. Organisaties waarvoor het internet de bron van hun inkomsten is zoals content-providers en Software-as-a-Service leveranciers kunnen het zich niet veroorloven om lange tijd uit de lucht te zijn vanwege een aanval."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3897266). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.