Managed hosting door True

Xerox promoveert directeur Nederland Cees van Doorn

 

Xerox heeft bekendgemaakt dat Cees van Doorn (47) per direct is benoemd tot senior vice president en general manager Office Group bij Xerox Europe.

Van Doorn wordt onder Armando Zagalo de Lima, president Xerox Europe, verantwoordelijk voor alle Europese activiteiten van de Xerox Office Group. Dit betreft de ontwikkeling en de implementatie van de Office-strategie, inclusief marketing, financiën, omzetontwikkeling, verkoopkanalen, alsmede de verkoop- en de personeelsorganisatie in de afzonderlijke landen.

De Office Group is in 2001 opgericht als een van de drie klantgerichte zakelijke activiteiten van Xerox. De groep richt zich op de segmenten kantoor, productie en dienstverlening in de markt voor documentbeheer en -productie. De Office Group is op deze markt succesvol via de levering van kantoorsystemen op praktisch elk gebied, van faxapparatuur tot en met kleuren- en zwartwit-printers en multifunctionele producten. Cees van Doorn zal sturing geven aan de Office-strategie, waarbij de focus met name zal zijn gericht op het helpen van klanten bij het verbeteren van de productiviteit in het kantoor en vermindering van hun kosten van documentbeheer. Dit moet worden gerealiseerd met behulp van de meest geschikte apparatuur en diensten, via het door de klant gekozen kanaal.

‘Van Doorn brengt veel ervaring in op zowel het gebied van management als in operationeel opzicht’, aldus Armando Zagalo de Lima, president van Xerox Europe. ‘Gedurende de afgelopen twintig jaar heeft Van Doorn steeds zeer goede resultaten geboekt in diverse functies met betrekking tot de verkoop, operationele activiteiten en de indirecte kanalen, op zowel landelijk, Europees als wereldwijd niveau. Zijn gave om activiteiten te herstructureren terwijl de klanten tegelijkertijd toch steeds de aandacht krijgen die ze verdienen, is essentieel bij de voortdurende ontwikkeling en groei van onze Office-business in Europa.’

Cees van Doorn volgde de opleiding ‘bedrijfskader’ aan de HTS in Eindhoven en begon vervolgens in 1984 zijn loopbaan bij Xerox. Meer recentelijk was hij van 1997 tot 2001 als vice president Office Printing bij Xerox Corporation verantwoordelijk voor Office Channels, Coporate Alliances en Marketing Partnerships. Vanaf 2001 tot zijn huidige benoeming heeft Van Doorn als algemeen directeur met succes vormgegeven aan een herstructurering van de activiteiten van Xerox (Nederland). Van Doorn is nu nog in Nederland, maar zal zich binnenkort in Engeland vestigen en kantoor houden bij Xerox Europe in Bourne End.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/385768). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.