Managed hosting door True

Zarafa vindt open source partner in Polen

 

Opensourceleverancier Zarafa slaat zijn vleugels uit naar Oost-Europa. Het bedrijf ondersteunt in zijn nieuwste versie van de open source e-mail- en agendasoftware ook talen buiten West-Europa, waardoor de stap richting het oosten kan worden gemaakt. Polen is het eerste land waar Zarafa actief wordt, waarbij wordt samengewerkt met distributeur Linux Polska.

Zarafa is een Nederlandse leverancier van open source e-mailoplossingen als alternatief voor Microsoft Exchange Server. Nadat in januari 2011 de evaluatieversie van Zarafa in verschillende Slavische talen beschikbaar kwam, hebben meer dan tweeduizend ict-integratoren en potentiële klanten uit Oost-Europa de software gedownload.

Vanuit het hoofdkantoor van Zarafa in Delft ziet men veel groeipotentie in Polen. Het groupwarebedrijf heeft daarvoor een contract met de Poolse distributeur Linux Polska getekend. De distributeur gaat gebruikers en ict-dienstverleners in Polen opleiden. John Duurkoop, commercieel directeur van Zarafa: 'Na Rusland is Polen de grootste opensourcemarkt van Oost-Europa. Lokale ondersteuning en trainingen zijn erg belangrijk om het momentum te verzilveren.'


Open Source Day in Warschau
Brian Joseph, directeur van Zarafa, heeft naast de contractondertekening met Linux Polska ook een keynote gegeven tijdens de 'Open Source Day 2011'. Dit grootste opensource-evenement van Oost-Europa vindt plaats in ‘the Palace of Culture and Science' in Warschau. Het evenement is vooral populair bij Poolse overheidsorganisaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3853039). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.