Managed hosting door True

Printerinkt is de duurste vloeistof op aarde

 

Fabrikanten stunten met de prijzen van printers, maar verdienen hun marge dubbel en dwars met de verkoop van inkt en toner. Printerinkt is de duurste vloeistof op aarde. Dat blijkt uit een vergelijkingsonderzoek van de website Printer.com.

Door printers goedkoop in de markt te prijzen, pakken fabrikanten marktaandeel. Consumenten bezoeken namelijk graag vergelijkingssites en zijn van nature geneigd te kiezen voor de goedkoopste printer. Na aanschaf en verloop van tijd moeten er nieuwe inkt of toner cartridges worden gekocht. Pas dan blijkt wat de daadwerkelijke prijs is van de printer gedurende de hele levensduur. Het kan zo zijn dat de goedkoopste printer in aanschaf, uiteindelijk het duurste is in de praktijk. Om op een objectieve wijze de kosten van printers te kunnen vergelijken, is het daarom noodzakelijk om de verbruikskosten van inkt of toner cartridges mee te nemen in de vergelijking.

Afhankelijk van printermerk en -model wordt er gemiddeld voor een milliliter inkt al snel twee euro gerekend. Dat komt neer op zo'n € 2.000,- per liter en daarmee is printerinkt vele malen duurder dan goud of olie. De consument kan veel geld besparen door compatibele cartridges van alternatieve producenten te kopen. Zo'n besparing kan soms oplopen tot wel 75%. Printerfabrikanten doen er alles aan om de relatie met de consument te behouden. Printers worden daarom beveiligd met een chip zodat ze alleen werken met originele cartridges of printermodellen worden snel vernieuwd om producenten van alternatieve cartridges voor te blijven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3845781). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.