Managed hosting door True

Alcatel-Lucent verhuist naar Hoofddorp

 

Netwerktechnologiebedrijf Alcatel-Lucent verhuist in het voorjaar van 2012 naar een bestaand kantoorpand in Hoofddorp. De twee vestigingen in Rijswijk en Hilversum worden opgedoekt. 'We overleggen nog met enkele adviesraden, maar het staat al voor 99,9 procent vast', meldt woordvoerster Ingrid Goos. De samenvoeging is nodig om het cultuurverschil tussen de fusiepartners Lucent Technologies en Alcatel te slechten en er één club van te maken.

Ook hoopt het bedrijf met de verhuizing kosten te besparen. Algemeen directeur Jeanine van der Vlist van Alcatel-Lucent maakte het samenvoegingsplan in november 2010 bekend in een interview met Computable.

Volgens de topvrouw heeft het in stand houden van de twee locaties na de fusie in 2005 niet bijgedragen aan een gezamenlijke bedrijfscultuur. 'Het cultuurverschil tussen Lucent Technologies en Alcatel verdwijnt maar langzaam. Voor buitenstaanders is het nog altijd merkbaar.' Haar plan was om de twee vestigingen in de tweede helft van 2012 samen te voegen op één locatie ergens 'in de driehoek Amsterdam-Zoetermeer-Utrecht.'


Alternatief
Begin 2012 eindigen de huurcontracten van zowel het pand in Hilversum als dat in Rijswijk, vertelt woordvoerster Goos. Ze meldt dat de onderhandelingen tussen Alcatel-Lucent en de eigenaar van het nieuwe pand in Hoofddorp nog niet helemaal zijn afgerond. Daarom wil ze nog geen verdere details geven. Volgens haar heeft het bedrijf nog een alternatieve locatie in de omgeving Amsterdam achter de hand, mochten de onderhandelingen stranden.

Directeur Van der Vlist heeft het personeel tijdens een medewerkersbijeenkomst op 1 maart geïnformeerd over het voorgenomen besluit. Al eerder hield ze de medewerkers op de hoogte van de vorderingen. Volgens Goos reageerde het personeel 'overwegend leuk' op het verhuisplan. Wel erkent ze dat sommigen de langere reistijd niet fijn vinden. 'Anderen hoeven juist weer korter te reizen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3825941). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.