Managed hosting door True

Diskopslagsystemen zijn in trek

 

De totale markt voor schijfopslag groeide in het laatste kwartaal van 2010 met 14,3 procent naar 8,3 miljard dollar. In totaal werd er 5,1 exabyte verscheept. Dat is 55,7 procent meer dan in dezelfde periode van 2009. Vooral duurderde opslagsystemen en aantrekkelijk geprijsde nas-systemen waren in trek. Voor heel 2010 groeide de 'external disk storage systems' markt met 18,3 procent naar 21,2 miljard dollar. Dit meldt onderzoeksbureau IDC.

De groeiende verkoop van opslagschijven is mede te danken aan het economisch herstel, aldus Liz Conner, analiste op het gebied van storage systems bij IDC. In 2010 was er veel vraag naar network attached storage (nas). Deze markt groeide met 25,7 procent vergeleken met 2009. Nas-producten passen binnen krappe ict-budgetten, aldus Conner. Daarnaast was er meer vraag naar hoogwaardige dataopslagsystemen die boven de 250.000 dollar kosten. Dat heeft te maken met consolidatie, datacenters die een upgrade krijgen en nieuwe producten die daarvoor geschikt zijn.

EMC bleef in het vierde kwartaal van 2010 aan de top op het gebied van externe schijfsystemen met een marktaandeel van 26 procent. Daarna volgen IBM, HP, NetApp, Hitachi Data Systems (HDS) en Dell.

NAS en Open SAN
De open networked disk storage markt (nas gecombineerd met open/iscsi san) groeide in het vierde kwartaal met 21,7 procent naar een omzet van 5,1 miljard dollar. EMC leidt deze markt, daarna volgt IBM. De open san markt groeide in het vierde kwartaal van 2010 met 15,1 procent. Wederom leidt ook EMC deze markt, daarna volgen IBM en HP.

De nas-markt groeide met 41,3 procent. EMC heeft iets meer dan vijftig procent omzetaandeel. Daarna volgt NetApp. De iscsi san-markt groeide met 42,1 procent. Deze markt wordt geleid door Dell, daarna volgen HP en EMC.

2010
Voor heel 2010 groeide de ‘external disk storage systems' markt met 18,3 procent naar 21,2 miljard dollar. EMC staat in de markt aan de top gevolgd door IBM, NetApp, HP en Dell. De totale disk storage systems markt groeide in 2010 met 18 procent naar 28,7 miljard dollar. HP en EMC staan beiden op de eerste plaats. Daarna volgen IBM en Dell.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3825025). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.