Managed hosting door True

'Microsoft introduceert Windows 8 in juni 2011'

 

Microsoft is van plan in juni 2011 een vroegtijdige versie van Windows 8 voor tablets te introduceren. De interface van Windows 8 is gebaseerd op de Windows Phone 7. Microsoft hanteert hierbij een aanpak die op die van Apple lijkt, zo meldt Business Insider op basis van anonieme bronnen. Microsoft geeft geen commentaar, maar ook ontkent niet.

Volgens Business Insider geeft Microsoft voor het eind van zijn fiscale jaar, dat in juni 2011 afloopt, een demonstratie van een geoptimaliseerde interface van Windows 8 op een tablet. Microsoft heeft hierbij gekozen voor een soort Apple-benadering bij het ontwerpen van de gebruikersinterface. Naar verluidt zullen ook ontwerpen voor de interface van Windows Phone 7, die de codenaam Metro draagt, in het nieuwe besturinssysteem worden meegenomen.

Microsoft ontkent noch bevestigt de geruchten. Tijdens de CES-beurs in Las Vegas, die begin 2011 plaatsvond, maakte Microsoft bekend dat Windows 8 ook ARM-processors zal ondersteunen. Microsoft demonstreerde toen een vroege versie van het nieuwe besturingssysteem op enkele tabletprototypes. Microsoft werkt hiertoe samen met chipfabrikanten Nvidia, Qualcomm en Texas Instruments. Vlak voor de jaarwisseling circuleerden al geruchten over deze stap, die Microsofts toekomstige positie op de smartphone-, netbook- en tabletmarkt moet versterken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3815096). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.