Managed hosting door True

Europese pc-markt nog niet in topconditie

 

HAARLEM - De pc-markt in Europa, het Midden Oosten en Afrika (de zogeheten Emea-regio), kromp over het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw met 1,5 procent.

Dit blijkt uit cijfers van IDC. Volgens de marktonderzoeker heeft de pc-markt nog steeds last van een kwakkelende vraag vanuit met name de zakelijke markt naar desktops en notebooks, is er sprake van een stevige prijsoorlog en is de competitie tussen de diverse spelers intensiever dan ooit.   De pc-markt toont weinig tekenen van herstel. Niet eerder dan gedurende de tweede helft van het jaar mag er worden gerekend op een voorzichtig oplopend groeitempo. Daarbij liggen de notebooks overigens aanzienlijk beter in de markt dan de desktops. Vooral de grote bedrijven laten het afweten en in mindere mate de consumenten. Dankzij een aantrekkende vraag van het midden- en kleinbedrijf is de pc-markt voor verder verval behoed.   Wat betreft individuele spelers, scoorde Compaq het beste met een marktaandeel van 14,5 procent in een totale markt van 9,1 miljoen verkochte pc’s, gevolgd door Dell met 11,2 procent. HP huppelt hier achteraan met 9,4 procent, gevolgd door Fujitsu Siemens (8,7 procent) en IBM (5,6 procent). Apple weet zich onder de overwegend Windows-gerelateerde concurrenten, redelijk te handhaven. Het marktaandeel steeg met 0,1 procent naar 2,3 procent.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3804). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.