Managed hosting door True

Juniper introduceert netwerkplatform QFabric

 

Netwerkleverancier Juniper introduceert het QFabric-netwerkplatform voor datacenters. Met de introductie van QFabric kiest Juniper voor de directe aanval op Cisco's Nexus-netwerkoplossing. QFabric is voor Juniper meer dan een productaankondiging. Het gaat om een fundamenteel andere netwerkinfrastructuur die volgens Juniper een 'enabler voor cloud computing' moet worden.

QFabric is een datacenter-fabric met één laag, die de efficiëntie in het datacenter vergroot. Hierbij is een schaalbaar netwerk ontstaan van servers, opslag en netwerken, waardoor volgens Juniper het beheer wordt vereenvoudigd en kosten worden bespaard. Het nieuwe netwerkplatform QFabric komt voort uit het project  'Stratus', waarin Juniper ruim 100 miljoen dollar heeft gestoken.

QFabric is voor Juniper meer dan een productaankondiging. Het gaat om een fundamenteel andere netwerkinfrastructuur die volgens Juniper een 'enabler voor cloud computing' moet worden. QFabric staat voor Quantum Fabric en is vanaf het derde kwartaal van 2011 beschikbaar. Dit kwartaal komt het eerste product beschikbaar: de QFX3500. Dit is een ethernet-switch die als een opstap moet dienen naar de nieuwe QFabric-architectuur.


Cisco
QFabric is vooral geschikt voor grotere datacenters. Juniper neemt met QFabric onder meer het Nexus-aanbod van grote concurrent Cisco op de korrel. De QFabric-architectuur is volgens Juniper's ceo Kevin Johnson sneller, verbruikt minder energie, is minder complex en gebruikt 90 procent minder ruimte in het datacenter.

IBM, NetApp, CA en VMware
Partners zoals IBM, NetApp, CA en VMware ondersteunen Juniper QFabric. De eerste klanten die QFabric gebruiken zijn NYSE Euronext en het Amerikaanse NERSC dat de vijfde grootste supercomputer ter wereld beheert. Met dit aanbod wordt de strijd om het datacenternetwerk tussen Cisco, Juniper, HP, Arista, Avaya en Brocade verder opgevoerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3795333). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.