Managed hosting door True

Exact komt niet van bedrijfsvliegtuig af

 

Het bedrijfsvliegtuig van softwarebedrijf Exact staat nog steeds te koop. De softwareleverancier heeft moeite met het vinden van een koper voor de Cessna 525 Citation die sinds 2010 voor ongeveer 3 miljoen dollar te koop staat. Het softwarehuis schreef over het eerste halfjaar ongeveer 1 miljoen euro af op het toestel. De directie van Exact wil niet zeggen wat de jaarlijkse kosten zijn voor onderhoud en stalling van het vliegtuig.

Financieel directeur Max Timmer zei tijdens de presentatie van de jaarcijfers van 2010 dat het 'niet echt de tijd is om een vliegtuig te verkopen'. Daar komt bij dat het bedrijf het niet in het huidige beleid voor duurzame bedrijfsvoering vindt passen om een eigen vliegtuig te hebben. Het bedrijf liet eerder al weten dat het toestel de afgelopen drie jaar minder in gebruik was. Exact zette het toestel vooral in bij de internationale uitbreiding van het softwarehuis.

Tussen 1996 en 2005 vestigde het bedrijf zich in 14 landen. Wereldwijd werden ongeveer veertig vestigingen opgericht. Dat gebeurde onder andere door Rajesh Patel die eerst leiding gaf aan de internationale organisatie en tussen 2005 en 2010 algemeen directeur was van het softwarebedrijf.


Twee vliegtuigen
Volgens zakensite Z24 had Exact tot 2006 twee vliegtuigen in bezit. Dat tweede toestel, ook een Cessna 525 Citation, zou verkocht zijn aan voormalig Exact-directeur en medeoprichter Eduard Hagens.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3791135). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.