Managed hosting door True

HP neemt BI-specialist Vertica over

 

Hewlett-Packard (HP) neemt voor een onbekend bedrag de Amerikaanse leverancier Vertica over, een ontwikkelaar voor tools waarmee data kunnen worden geanalyseerd. HP zegt met de overname van Vertica zijn business intelligence (bi)-portfolio te versterken. De overname wordt eind april 2011 afgerond.

Vertica is een nichespeler op het gebied van datawarehouses. Het bedrijf levert een kolom-georiënteerde business inteligence-database. Hiermee kunnen real-time grote hoeveelheden data worden geanalyseerd in fysieke, virtuele en cloudomgevingen. De software van Vertica gaat gebruikt worden in een HP-appliance voor data-analyse. Dit systeem is gebaseerd op een HP BladeSystem c3000-server en draait op het Red Het Hat Enterprise Linux-platform.


Teradata en Netezza
HP hoopt met de overname sterker te concurreren met andere partijen die dergelijke datawarehouse systemen aanbieden. Dat zijn partijen zoals Teradata en Netezza, dat nu in handen is van IBM.

Vertica werd in 2005 mede opgericht door Michael Stonebrake, een pionier op het gebied van relationale databases. Hij was eerder betrokken bij de oprichting van andere databasebedrijven zoals Ingres, Illustra, Cohera en StreamBase. Ingres Corporation betrad onlangs met zijn databaseproduct VectorWise de markt van business intelligence en datawarehousing.

Vertica heeft een aantal grote klanten. Zo wordt een on demand-versie van Vertica gebruikt in Amazon's Web Service Elastic Compute Cloud (EC2).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3780101). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.