Managed hosting door True

Vraag naar snelle ethernetswitches neemt toe

 

De wereldwijde markt van layer 2- en layer 3-switches is in 2015 goed voor een omzet van 25 miljard dollar. Vooral de vraag naar 40 en 100 gigabit-ethernetswitches neemt de komende jaren toe. Dat komt doordat er vaker nieuwe datacenters worden gebouwd, waarbij nieuwe en snelle switches nodig zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Dell'Oro Group.

De wereldwijde markt voor layer 2- en layer 3-ethernetswitches zit in de lift. Dat komt omdat er steeds meer vraag is naar nieuwe netwerkapparatuur voor datacenters die gemoderniseerd worden. In 2015 is de markt voor layer 2- en 3-ethernetswitches goed voor 25 miljard dollar. Meer dan de helft van de omzet komt uit de verkoop van switches die een snelheid hebben van meer dan 1000 Mbps, aldus onderzoeksbureau Dell'Oro Group.

Vooral de 40 en 100 gigabit-ethernetswitches zijn steeds meer in trek. Deze switches zullen de komende tien jaar de groei van de markt voor layer 3- en layer 4-ethernetswitches bepalen. De 40 gigabit-ethernetswitches worden niet alleen in het netwerk gebruikt, maar ook steeds vaker als onderdeel in servers, aldus Alan Weckel, directeur van de Dell'Oro Group.

Netwerkleveranciers spelen massaal in op de sterke vraag naar modulaire 40 gigabit-ethernetswictches. Dat zijn partijen als Alcatel-Lucent, Arista, Avaya, Brocade, Cisco, Enterasys, Extreme, Force 10, HP en Juniper.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3765065). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.