Managed hosting door True

Ontwerpfout Sandy Bridge kost Intel 1 miljard

 

De ontwerpfout in de Sandy Bridge-processor gaat Intel naar verwachting een miljard dollar kosten. De fout die onlangs werd ontdekt, leidt tot een te hoge spanning op een transistor. Intel roept de chipsets daarom terug. Diverse leveranciers moeten door deze fout hun pc's, waarbij de chipset voorzien is van de nieuwe Sandy Bridge-processor, uit de schappen halen.

De ontwerpfout treft de Intel 2000-serie chipsets met een de tweede generatie Core i3, Core i5- of Core i7-cpu. Zowel desktops als notebooks, met een Cougar Point 6 series-chipset en moederborden met een P67- of H67-chipset, kunnen last hebben van dit probleem. De ontwerpfout leidt tot slechtere prestaties van de sata 300-poorten, waardoor harddisks en dvd-spelers slecht gaan functioneren.

De ontwerpfout geldt voor chipsets die na 9 januari 2011 zijn aangeschaft. Er zijn al 31,8 miljoen moederborden met een bug de deur uitgegaan en die moeten nu terug naar de leverancier. Analisten verwachten dat de ontwerpfout Intel ongeveer een miljard dollar gaat kosten.

Grote voorraad
Veel hardwareleveranciers moeten nu aan de slag om pc's, waarin de chipsets met ontwerpfout zitten, terug te halen. Dat geldt voor Asus, Gigabyte (Gigabyte 6 series-moederborden), MSI, Toshiba, HP en Dell. De ontwerpfout treft naar waarschijnlijkheid ook de verkoop van het Windows 7-besturingsysteem.

Bedrijven die behoefte hebben aan nieuwe pc's, kunnen nog wel terecht bij leveranciers en distributeurs. Die hebben een grote voorraad aan pc's met oude Intel i5- en i7-chipsets. De grote voorraad is ontstaan doordat veel eindgebruikers een nieuwe pc wilden kopen met de nieuwe Sandy Bridge-processor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3765047). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.