Managed hosting door True

APC sluit samenwerkingsovereenkomst voor software af

 

IT-afdelingen krijgen meer en meer behoefte aan het beheren van tal van aspecten binnen een datacenter. Voorbeelden hiervan zijn het energieverbruik en -efficiëntie, de CO2-uitstoot, PUE, inventarisbeheer, planning, risicobeheer en return-on-investment (ROI). Dankzij de InfraStruxure-softwareoplossingen van APC by Schneider Electric hebben IT-afdelingen controle over al deze factoren. Door de toenemende vraag naar deze software, heeft APC een eerste belangrijke software-partnership met 2e2 afgesloten voor het implementeren van de managementsoftware.

2e2 is een specialist op het gebied van IT-infrastructuurbeheer en is al sinds langere tijd een belangrijke partner van APC. Het bedrijf gaat naast de consultancydiensten ook zorgdragen voor het implementeren van InfraStruxure Management Software-oplossingen. Organisaties zijn met deze software in staat om alle belangrijke onderdelen - zoals energievoorziening, koeling, racks en beveiliging - van een datacenter actief te beheren. Hierdoor kunnen zij meetbare doelstellingen behalen zoals energiebesparing en kostenverlaging.

Groei van beheertools
Analistenbureau Gartner voorspelt een sterke groei van de vraag naar datacenter infrastructure management (DCIM), zodat IT-afdelingen tot een beter beheer van de prestaties, het gebruik en het energieverbruik van datacenters komen. Hierdoor worden datacenters efficiënter en groener. Volgens Gartner is de ingebruikname van dergelijke tools in 2010 niet hoger dan 1 procent, maar zal deze in 2014 gangbaar zijn voor datacenters.

Kostenbesparingen realiseren
'Gartner geeft aan dat een datacenter met 750 m2 vloeroppervlak waarschijnlijk meer dan €1,2 miljoen per jaar aan kosten kwijt is', zegt Wim Hendriksen, Country Manager Benelux van APC by Schneider Electric. 'Onze ervaring leert dat twintig tot dertig procent daarvan kan worden bespaard door nauwkeuriger en rigoureuzer beheer van de fysieke datacenterinfrastructuur. Dankzij hun specialistische expertise en hun grondige kennis van onze producten, is 2e2 in staat organisaties te ondersteunen bij het behalen van aanzienlijke kostenbesparingen.'

Behoefte aan andere beheerapplicaties
'Sinds de aankondiging in 2008 van de nieuwe EU Code of Conduct for Data Centres zien we dat datacenterbeheerders steeds meer op zoek zijn naar verbeterde beheersoftware', zegt Rogier den Boer, Business Unit Manager van 2e2 Data Management. 'Toen ICT-afdelingen nog met een kleine inventaris werkten en het energieverbruik lager lag, was het afdoende om spreadsheets in te zetten als goedkope en effectieve beheeroplossing. Maar de complexiteit van de huidige gebouwen laat weinig marge voor fouten toe, en dat vereist beheerapplicaties van een volstrekt andere orde en klasse.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3757522). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.