Managed hosting door True

Gartner verwacht consolidatie chip-markt

 

De wereldwijde markt voor halfgeleiders zal de komende jaren een forse consolidatie meemaken. Daarbij zal uiteindelijk 40 procent van de huidige leveranciers verdwijnen. Dit zegt onderzoeksbureau Gartner.

De chipproducenten zelf achten deze voorspelling veel te somber. Gartner zou de huidige verkoopcijfers veel te veel overdrijven in zijn extrapolatie. Daarnaast houdt die prognose geen rekening met het entrepeneursschap in de industrie, aldus directeuren van chipleveranicers.
 
Gartner uitte zijn sombere voorspelling op zijn Dataquest Semiconductor Industry Summit. Het onderzoeksbureau ziet forse beren op de weg. "Het aantal halfgeleiderleveranciers is de laatste jaren gestaag gestegen. Van ongeveer honderdtwintig leveranciers in het midden van de jaren tachtig, tot ongeveer vijfhonderdvijftig in 2003. De industrie zal binnen tien jaar een significante consolidatie doormaken", zegt hoofdonderzoeker Jim Tully van Gartners afdeling voor halfgeleiders.
 
Op die conferentie gaf ceo Walden Rhines van chipmaker Mentor Graphics meteen tegengas. Hij meent dat die voorspelde consolidatie niet kán plaatsvinden. "Investeringskapitaal kan weliswaar schaarser worden en dan zijn er minder nieuwe bedrijven, maar uiteindelijk komt het investeringsgeld weer los."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/374417). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.