Managed hosting door True

Forrester: ERP-investeringen slinken in 2011

 

Crisis

Marktonderzoeker Forrester verwacht dat in 2011 minder wordt geïnvesteerd in bedrijfsinformatiesystemen. Een kwart van de negenhonderd respondenten bij grote en middelgrote bedrijven in Noord-Amerika en Europa zegt in 2011 te investeren in bestaande systemen voor enterprise resource planning (erp). In 2010 lag dat nog op 29 procent. 72 procent van de ondervraagden heeft geen investeringen in erp gepland of blijft op hetzelfde niveau als een jaar eerder.

De groep respondenten die aangeeft om binnen een jaar te investeren in nieuwe erp-systemen, daalde van 7 naar 6 procent. De marktanalist schrijft dat de omzet uit erp-software en -diensten zich na rampjaar 2009 in 2010 hebben hersteld.

De onderzoekers verwachten dat leveranciers doorgaan met het verbeteren van producten ondanks de verwachte vermindering van investeringen door klanten. Als voorbeeld noemen ze het doorontwikkelen van cloud computing, het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en bijvoorbeeld de koppeling van mobiele apparaten, en ook de integratie met andere bedrijfssoftware, zoals programmatuur voor klantrelatiebeheer (crm) en personeelszaken (hr).

'Doordat driekwart van de ondervraagden voorlopig de hand op de knip houdt, zal die gebruikersgroep voorlopig niet gebruikmaken van innovaties van erp-software', stelt Forrester.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3743319). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.