Managed hosting door True

Luchtverkeersleiding vernieuwt kantoor-PC's

 

De honderden medewerkers van Luchtverkeersleiding Nederland krijgen binnenkort nieuwe computers. Voor het vervangen van de bestaande duizend pc's en laptops, het besturingssysteem en de kantoorsoftware heeft de organisatie een aanbesteding uitgeschreven. De totale waarde van de opdracht ligt tussen de anderhalf en drie miljoen euro. De vernieuwing van hardware en software moet in het derde kwartaal van 2011 zijn afgerond.

Luchtverkeersleiding Nederland verleent diensten op het gebied van communicatie, navigatie, plaatsbepaling, inlichtingen en opleidingen voor de luchtvaart. De organisatie gebruikt op zijn huidige pc's en servers voornamelijk Microsoft-systemen en software (Windows XP, Office 2003, Windows 2003/2008 Server, Active Directory, Exchange 2003, Windows fileservers).

De middleware en de enterprise resource planning (erp)-toepassingen zijn geënt op Oracle. Bovendien gebruiken de verkeersleiders Adobe en Autodesk Autocad en werken ze met verschillende maatwerkapplicaties en beheertoepassingen.


24x7 ondersteund
Behalve het vervangen van de hardware en de standaardkantoorautomatisering, moet de ict-dienstverlener de maatwerkapplicaties overzetten op de nieuwe systemen. Deze moeten functioneel worden beheerd en 24 uur per dag en zeven dagen in de week eerstelijns worden ondersteund in binnen- en buitenland.

De luchtverkeersleiding beperkt het aantal ondernemingen die op deze niet-openbare aanbesteding inschrijven. Daarbij is het beoogde minimumaantal gesteld op drie en het maximum op vijf.

Het hoofdkantoor van Luchtverkeersleiding Nederland staat op Schiphol. De organisatie heeft ook vestigingen in Eelde, Beek en Rotterdam. Er zijn ongeveer achthonderd voltijdbanen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3736176). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.