Managed hosting door True

Windows Registry cleaners stellen teleur

 

In een test door Computable van registerschoonmaakhulpjes voor Windows blijken vier van de vijf applicaties steken te laten vallen. De Windows registry cleaners CCleaner, PcTools Registry Mechanic en Wise Registry Cleaner Pro blijken in de test allen niet grondig genoeg te werken.

'Er is maar één programma dat echt slaagt in onze volledige test en dat is het commerciële jv16 PowerTools 2010. Wil je toch niet betalen voor dit soort functionaliteit dan is Wise Registry Cleaner de beste gratis tool. Het feit dat slecht één hulpprogramma in onze test slaagde, is teleurstellend', zo schrijft Johan Zwiekhorst van het Belgische Data TestLab.

Tijdens de test werd onder meer VMware Tools op een Windows 7-machine geïnstalleerd. 'Helaas heeft VMware niet voorzien dat die Tools gedeïnstalleerd kunnen worden als je de vooraf geconfigureerde Windows buiten VMware draait. Je kunt VMware Tools dan wel handmatig verwijderen door alle draaiende diensten te stoppen en de software van je harde schijf te wissen, maar dat laat toch nog heel wat rommel in het register achter. Wij hebben getest of de cleaners deze rommel ook effectief verwijderen en of onze Windows 7 na afloop ook correct blijft werken.'

Windows-register zuiveren
Het register is een essentieel onderdeel van Windows, maar het raakt vervuild door overbodige en verouderde informatie. Om Windows fit en gezond te houden, moet het register regelmatig gezuiverd worden. Dat kan met zogenaamde registry cleaners.

Lees hier de test van de verschillende Windows Registery cleaners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3735042). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.