Managed hosting door True

Eerste universele gsm-opladers volgend jaar in Europa

 

Volgend jaar komt de universele gsm-oplader op de Europese markt. Dat heeft de Europese Commissie aangekondigd, meldt het Belgische Data News.

De veiligheidsnormen voor de universele gsm-lader, één type adapter die voor alle gsm-merken gebruikt kan worden, zijn eindelijk opgesteld. De Europese Commissie verwacht dat de eerste laders en gsm's die voldoen aan de aangepaste veiligheidsnormen in de eerste maanden van 2011 op de Europese markt zullen verschijnen.

De laders zullen echter alleen gebruikt kunnen worden voor multifunctionele gsm's of smartphones, die aangesloten kunnen worden op een computer. De universele lader werkt namelijk met een micro-usb-aansluiting die op smartphones zit.

Volgens Europa zullen de gsm-types met een dergelijke aansluiting binnen twee jaar de markt overheersen en de plaats innemen van de eenvoudigere gsm-types.

Momenteel bestaan er tal van verschillende types gsm-opladers in Europa, zelfs binnen één merk. Wanneer een consument van gsm verandert, kan hij met de oude oplader niets meer doen, wat een enorme berg elektronisch afval creëert.

Het idee van een universele oplader gaat al een hele tijd mee. Vorig jaar tekenden de grootste gsm-producenten, onder wie Nokia, Sony-Ericsson en Samsung, een akkoord om hun opladers te standaardiseren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3733159). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.