Managed hosting door True

Capgemini alliantie met opensourceleveranciers

 

Capgemini Nederland heeft samen met zes leveranciers van opensource-oplossingen een nieuwe alliantie gevormd. Het doel is onder meer om klanten van Capgemini, die gebruikmaken van open source, één aanspreekpunt te bieden. De zes opensourcebedrijven zijn Hippo, Ingres, Pentaho, Red Hat, SugarCRM en Zarafa.

Met de alliantie wil Capgemini in Nederland ook ondersteuning bieden aan zijn accountmanagers, projectleiders en architecten die specifieke informatie zoeken over open source. Het bedrijf biedt nu een volledige open source stack aan en beschouwt open source als een volwaardige brand en als één van de industriestandaarden.

Leo Cardinaals, Capgemini's open source alliance manager: ‘De alliantie toont onze visie op open source. Het is volwassen, innovatief en is in sommige gevallen kwalitatief beter en op zijn minst gelijkwaardig aan closedsource-oplossingen. De alliantie verbindt de topleveranciers van open source, zodat klanten gebruik kunnen maken van een platform waarop deze partijen met elkaar samenwerken. Het is een volwaardige alliantie die end-to-end oplossingen aanbiedt, inclusief consultancy, support en onderhoud op locatie, op afstand of geoutsourced. In de nabije toekomst wil Capgemini ook specifieke diensten aanbieden met een of meerdere individuele partners.'

De zes leveranciers van opensource-oplossingen die deel uitmaken van de alliantie zijn Zarafa, Red Hat, Hippo, Ingres, Pentaho en SugarCRM. Brian Joseph, ceo van Zarafa: ‘We zijn verheugd dat wij deel kunnen uitmaken van deze alliantie omdat het vele ecosysteempartners vertegenwoordigt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze klanten in de publieke en de private sector kunnen profiteren van dit sterke ‘single point of contact'.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3732133). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.