Managed hosting door True

Grote storing legt Skype plat

 

De miljoenen gebruikers van internettelefoniedienst Skype konden de hele afgelopen avond en nacht niet online. Ze konden zich niet aanmelden of konden, als dat toch lukte, hun contacten niet bereiken.

Vandaag meldt Skype via Twitter dat het langzaam maar zeker alle gebruikers online aan het brengn is. De onderneming uit Luxemburg verontschuldigt zich op de eigen blog voor de storing.

Oorzaak van de problemen zijn de zogenaamde "supernodes", waarlangs een groot deel van de verbindingen loopt. In principe is het netwerk van Skype zeer stabiel, omdat miljoenen computers rechtstreeks over internet verbonden zijn en elkaar data toeschuiven. Maar zonder de "supernodes" raakte het systeem overbelast.

"Onder normale omstandigheden zijn de supernodes in grote getale beschikbaar. Ongelukkig genoeg werden er veel vandaag wegens een probleem in enkele Skype-versies van het net genomen", luidt het op de blog. Het bedrijf is nu zo snel mogelijk nieuwe "mega-superknopen" aan het installeren, die het euvel moeten verhelpen.

Skype heeft naar eigen zeggen meer dan een half miljard gebruikers. In ondernemingen is de internettelefoondienst populair, maar ook veel jongeren zien er een goedkoop alternatief in voor de gsm. Tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsdagen wordt Skype ook veel gebruikt voor videogesprekken tussen familieleden die in verschillende landen wonen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3727831). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.