Managed hosting door True

Fusieorganisatie Ictro en Bistro heet Spir-IT

 

Justitia

Spir-IT is de nieuwe naam van Ictro en Bistro, de twee ict-onderdelen van de rechterlijke organisatie die op 1 januari 2011 fuseren. Dat bevestigen verschillende medewerkers. De fusie werd begin december aangekondigd, maar de nieuwe naam was toen nog niet bekend. De nieuwe organisatie gaat door met het aanbieden van meer elektronische diensten voor burgers. Ook de diensten voor de advocaten blijft bestaan en worden verder uitgebreid.

Bistro (Bureau Internetsystemen en -Toepassingen Rechterlijke Organisatie) hield zich vooral bezig met het ontwikkelen en aanbieden van webdiensten voor advocaten en juristen, zoals de diensten van het Digitaal loket rechtspraak. Aangezien dat loket vanaf 1 oktober 2010 operationeel is, is Bistro in zijn huidige vorm overbodig.

De Raad van de Rechtspraak heeft daarom begin december 2010 beslist dat Bistro vanaf 2011 opgaat in Ictro (Ict-bedrijf van de Rechterlijke Organisatie). Die organisatie beheert, onderhoudt en ondersteunt de twaalfduizend werkplekken en meer dan vierhonderd applicaties van de Rechtspraak. Daaronder worden alle rechters en rechtbanken in Nederland geschaard.

Openbaar Ministerie
Tot januari 2011 verzorgt Ictro ook de infrastructuur van het Openbaar Ministerie, maar die organisatie trekt zich dan terug als eigenaar. Daardoor is in de loop van 2010 een deel van de taken van Ictro overgeheveld naar het OM. Ook verhuist 125 man personeel naar dit ministerie of naar een derde marktpartij. OM en vakbonden hadden daarover een geschil, dat later werd bijgelegd.

Bij de fusieorganisatie Spir-IT werken tenminste 450 medewerkers. De hoofdvestiging is in Utrecht. Er zijn negentien vestigingen door het hele land.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3724293). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.